Честито Благовещение!

Благовещение проф. ЩеревВече повече от 15 години на 25 март екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" отбелязва своя празник на Благовещение - денят на радостта от благата вест за чудото на новия живот. Защото вече близо три десетилетия екипът на проф. Атанас Щерев създава това чудо всеки ден. Хиляди малки и пораснали чудеса живеят здрав и пълноценен живот и изпълват с радост сърцата на близките си благодарение на акушер-гинеколозите и репродуктивните специалисти, ембриолозите и биолозите, лаборантите, акушерките, а също генетици, ендокринолози, фармацевти, психолози и още, и още.

Благовещение е празник на всички онези, които помагат на семействата да станат трима, понякога четирима, петима... Семействата на Медицински комплекс "Д-р Щерев" са различни, историите за раждането на новия живот в тях са също различни, но всички тях ги обединява едно чувство - любовта към децата, която всяка година на Благовещение споделяме.

За първи път от съществуването си тази година празникът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" беше отменен заради сложната епидемиологична ситуация в страната. Но екипът на болницата продължава да работи неуморно всеки ден, за да са повече положителните тестове за бременност, да бият още по-силно сърчицата на неродените бебчета, а в родилната зала да продължава да се случва чудото на първия дъх, първия плач и първата среща на майката с нейното новородено. Затова вярваме, че на следващото Благовещение, само след година, "нашите" деца ще са много повече, голямото ни семейство ще е още по-сплотено, а радостта, която всекидневно създаваме, ще е чувството, което ще е останало в сърцата ни след тези трудни времена.

Ще се видим на Благовещение през 2021 година!

Новини