Знаете ли, че… Над 10% от бебетата на 2020-а празнуват днес и утре!

20210106 babiesНа 6 и 7 януари православната църква отбелязва два от големите християнски празници – Богоявление или Йордановден и Ивановден. А знаете ли, че над 10% от бебетата, родени в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ през 2020 г. празнуват своя първи имен ден на 6 или 7 януари?

Близо 50 са бебчовците, кръстени Йордан, Боян, Бояна, а Божидар и Божидара остават фаворити сред имената, давани на мъниците в родилното ни отделение. На Йордановден празник имат и мъниците, кръстени Борислав и Борислава.

Истински рекорд обаче поставят Иван, Йоан, Йоана, Ивайло, Калоян и производните им, които ще отбележат своя първи имен празник на 7 януари Ивановден. Това са почти 100 бебчета, които лекарите и акушерките в родилното ни отделение са поели в ръцете си за първа глътка въздух през 2020 г.

Януари е един от най-празничните месеци през годината, когато става дума за именни дни. През тези 31 дни повод за радост имат и бебоците, носещи красивите имена Васил и Василена, Антон и Атанас, Таня и Татяна… Пожелаваме на всички тях, а и на тези, на които предстои да отбележат първата си годинка, да са здрави, щастливи, обичани и скоро да можем да се срещнем на някое от страхотните събития за малчовци, които се надяваме да можем да ви предложим през 2021-а година!

Новини