XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина – последните научни достижения и телемедицина очакват делегатите на медицинското събитие на годината

450х250_WEB_13_Sofia_Symposium_CURVОстават 3 дни до началото на XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, който тази година ще събере водещи специалисти в НДК на 11 и 12 октомври. В програмата на тазгодишното издание са включени теми, свързани с последните медицински достижения от света на асистираните репродуктивни техники, акушерството и гинекологията,  феталната медицина, както и на най-добрите практики от онкопрофилактиката и ендоскопската гинекологична хирургия. 

За четвърта поредна година събитието ще включи и паралелна сесия за акушерки. 
Международните лектори

Сред международните лектори на събитието са изявеният специалист по репродуктивна медицина проф. Рой Хомбург и колегата му проф. Инг Чонг. От Великобритания ще пристигнат и преподавателят по репродуктивна медицина д-р Майкъл Карол, който поставя въпроса за начина на живот и влиянието му върху качеството на спермата, както и д-р Джилиан Локууд, медицински директор на клиниката Midland Fertility Services, в която се правят повече от 900 инвитро и ИКСИ процедури годишно. Той ще обърне специално внимание на лутеалната фаза по време на инвитро процедурата. Съвременното лечение на маточните фиброиди ще бъде застъпено от проф. Жак Донне, водещ специалист по оперативна гинекология. И още – за инвитро лечението при пациентки на и над 41-годишна възраст ще говори проф. Ошрид Лейбовац от Израел. 

Модулът по пренатална и фетална медицина ще бъде с участието на представители на школата на проф. Кипрос Николаидес, сред които са д-р Белен Сантакруз и д-р Мая Брик и Фондацията по фетална медицина (FMF).

Изключително силна се очертава и акушерската сесия на Симпозиума. За втора поредна година в него ще има и силно международно присъствие. Сред водещите лектори ще бъдат д-р Трейси Купър, д-р Шийна Биром и Ким Парех – ръководител на акушерките в Eden Caseloading Midwives, Ланкашър Великобритания. А темите са повече от полезни - "Защо съвременният свят не може без акушерки", "Преобразяване на акушерските грижи - познат екип от акушерки за всяка жена в периодите на бременността, раждането и след него", както и темата, свързана с литотомичната позиция на раждане.

Тази година делегатите и гостите на най-престижното медицинско събитие в България ще имат възможността да видят на живо сложни процедури от инвитро лабораторията на Медицински комплекс “Д-р Щерев”, насочени към съвременните методи на АРТ, представени от ембриолога Ирена Антонова, както и уъркшоп по криопрезервация на ембриони и яйцеклетки, който ще бъде проведен от ръководителя на IVF лабораторията д-р Таня Милачич. Видеовръзката ще бъде реализирана от високотехнологичната лаборатория на медицински комплекс “Д-р Щерев”, в която екипът от специалисти използва всички възможности на съвременната ембриология и биология. 

Изключително интересен ще бъде и модулът по фетална медицина, който по традиция ще бъде модериран от един от пионерите в областта у нас д-р Петя Чавеева. Засилено международно участие в сегмента има в лицето на д-р Мая Брик и д-р Белен Сантакруз, делегатите и гостите на Симпозиума ще могат да видят на живо ултразвукова фетална диагностика. 

Три стипендии за млади лекари

Трима от студентите и специализантите, които ще посетят ХIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, ще получат три стипендии – една от 500 лв. и още две от по 250 лв. Средствата ще подпомогнат младите лекари в обучението им. Така за втора година организаторите ще подкрепят научното и кариерно развитие на бъдещите си колеги, които са избрали да останат и да се реализират професионално в България. 

Отново в подкрепа на студентите и специализантите по медицина и тази година те няма да заплащат такса за посещението на Симпозиума, за да могат да чуят последните нововъведения в областта на репродуктивната медицина, феталната медицина, акушерството и гинекологията, от водещи български и чуждестранни специалисти. 

Освен безценния опит, представен от най-добрите специалисти в областта, делегатите на ХIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, бременност и раждане ще получат и сертификати от БЛС с квалификационни точки.
Участие в събитието 

Лекарите и медицинските специалисти, които искат да присъства на авторитетното научно събитие, трябва предварително да се регистрират на сайта на ИРЗ (https://www.reproduktivnozdrave.org/). 


Новини