Проф. Атанас Щерев изнесе лекция на Деня на репродуктивното здраве в Пловдив

сайтПроф. Атанас Щерев и ръководителят на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ д-р Таня Милачич взеха участие в Деня на репродуктивното здраве на 8 юни в Пловдив. По време на инициативата проф. Щерев, който първи прилага инвитро методиката в България, изнесе изключително полезна лекция.  Тя представляваше обзор на 50-годишната му практика в репродуктивната медицина и даде светлина за иновациите, които се очакват през следващите години. А ембриологът д-р Таня Милачич, утвърден специалист и международен лектор, консултира безплатно десетки двойки по въпросите за стерилитета.

Възможността за настъпване на бременност при нормални условия, когато всичко видимо е наред, е около 25-30% всеки месец. Стерилитетът се определя като неспособност за забременяване въпреки редовните сексуални контакти, както и в случаите на невъзможност за износване на бременност.

сайт 2Зачеването може да се бави както по медицински причини, така и заради неправилен начин на живот. А решението на проблема понякога изисква многопрофилен екип от акушер-гинеколог специалист по репродуктивна медицина, андролог, ендокринолог, имунолог, ембриолог и психолог. Тук може да видите кога трябва да потърсите репродуктивен специалист.

Денят на репродуктивното здраве се организира за четиринадесети пореден път от Сдружение „Зачатие“ и дава възможност на двойки с репродуктивни проблеми да се запознаят с всички иновации в тази област на  медицината. През годината предстоят още подобни полезни събития. Подробности за най-съвременните подходи в лечението на стерилитета и проблемите, касаещи репродуктивното здраве, можете да получите в сектор Информация на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Новини