Благодарим ви, че празнувахте с нас Благовещение

Тази година събитието беше посветено на семейството и премина под надслов „Радостта дойде“

post_blagoveshtenie_450x250

На 25 март в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се събраха близо 1000 души - деца и техните родители, за да почетат заедно с екипа на болницата празника Благовещение. Обстановката беше изключително емоционална, предизвикана от срещите на малчуганите с техните обичани лекари, ембриолози и биолози.

„Моят лекар е…“, казваха много от децата, носейки големи букети в знак на благодарност, търсейки човека, участвал в тяхното зачеване и раждане. Те още не осъзнават колко дълго са чакани, желани, мечтани, но инстинктивно усещат огромната признателност към лекарите, ембриолозите и биолозите, които изпитват най-близките им същества – техните родители. В последните 30-години членовете на екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са помогнали на бял свят да се появяват около 10 000 бебета, благодарение на модерните асистирани репродуктивни техники.

Сред най-предпочитаните атракции на детското парти бяха скачането на батут и надуваемият замък. Голяма част от децата изрисуваха лицата си, показвайки на родителите си флорални мотиви и пеперуди. Захарният памук беше по-сладък от всякога, особено в присъствието на преоблечените аниматори – въплътили любимите на децата приказни и анимационни герои.

„Къде е доц. Тимева, а д-р Савова?“, навсякъде имаше търсещи очи за любими хора. Въздухът беше изпълнен с признателност, но и с драматично очакване дали ще бъдат достигнати и прегърнати хората, които са били опора през цялото време на очакване. Д-р Юнакова, доц. Андреева, д-р Коновалова, д-р Ганева, д-р Магунска, д-р Арабаджи, д-р Александров, д-р Милчева – и ето, при появата им се започва суетене, дори леко небрежно побутване, в очакване за снимка с любимите хора от болницата на проф. Щерев. А къде е самият професор? Ето го! Стои и приема поздравления, любува се на смисълът на делото си –  на десетките деца, заченати инвитро, които точно в този момент скачат, пеят и се радват с искрените усмивки на доброто.

Е, както всяко начинание, трябваше да има и нещо трудно. Затова децата имаха задачата да решат с какви лакомства да комбинират киселото мляко на единствения по рода си детски млечен бар.

Занимателният куклен театър предложи истинска наслада за присъстващите. Актьорът пресъздаде адаптация по любими на децата приказни мотиви.

А поанта на събитието бяха импровизираната дискотека и изключително забавният фокусник. „Абракадабра“ и… появява се поредната детска усмивка!

Очаквайте в сряда, 28 март, много прекрасни снимки на участниците в тържеството на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които ще бъдат публикувани на интернет страницата на болницата и във Facebook.

Новини
Новини
Назад