Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 17 до 23 май

сайтСкъпи приятели,

Усилено се готвим за Майфест 2019, който по традиция ще се проведе на 24 май. Интересните инициативи в болницата обаче продължават. Вижте какво престои през следващите седем дни.

В събота (18 май) ще се проведе последната лекция за месец май от груповото училище за бъдещи родители. От него ще научите всичко за първите грижи за новороденото у дома. Ще усвоите и умения, нужни за къпането, обличането и смяната на пелени. По време на лекцията ще разберете и какво е пасивна гимнастика и колко е важна тя за бебето, както и какъв масаж да правите на своето мъниче. Ролята на бащата в отглеждането на бебето не е никак малка. Затова каним и всички татковци да се включат в училището, по време на което има специална част „Часът на таткото“.

В неделя (19 май) изключително опитната Вяра Николина ще научи бъдещите майки на всички тънкости за справяне с коликите. По време на лекцията „Първи грижи за новороденото у дома“ ще разбере и защо витамин Д е изключително важен за новородените. Няма да пропуснем да ви кажем и кои са най-важните козметични продукти и как да ги ползвате в домашни условия, така че деликатната кожа на вашето бебче винаги да бъде нежна и без раздразнения.

Във понеделник (20 май) ще се проведе и вторият модул от Курса за първа помощ при животозастрашаващи инциденти при бебета и малки деца, по време на който ще научите как да реагирате, ако ви изненада спешна ситуация. Курсът има лекционна и практическа част, от които ще разберете как да окажете първа помощ при безсъзнание, как се спира силно кървене, как се действа при травми на глава, крайник или при чуждо тяло в дихателните пътища и задавяне. Местата са изчерпани, но скоро ще обявим графика за следващия месец.

За да вземете участие в инициативите трябва да се запишете на тел.: 02 920 09 01 или на регистратурата на болницата. Местата са ограничени!
 

Новини