Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев” от 26 септември до 2 октомври

26 септември сайтЕсента вече е тук с цялата палитра на своята красота. Това е и времето, в което ние от Медицински комплекс „Д-р Щерев” сме ви подготвили пъстра картина от инициативи, с които да ви помогнем да преминете през прекрасното пътуване по пътя към създаването на новия живот.

На 27 септември (четвъртък) е последният модул от Курса ни по първа помощ за бебета и деца, където ще придобиете важни умения при реакции в кризисни ситуации. Ще получите и отговор на различни въпроси, например как се реагира, ако детето си „глътне езика“ или изпадне в безсъзнание, какви са правилните действия при травми на вашите малки съкровища и разбира се – как се третират рани. Нашите лектори от First Aid дават и полезна информация относно грижите за децата при грип, висока температура и фебрилни гърчове. Очаквайте скоро датите на курсовете през месец октомври!

Поредната среща с любимата ви акушерка Диди Димова ще се състои на 28 септември (събота). Третият модул от груповото училище за бъдещи родители „Ние създаваме радост“ ще ви помогне в първите грижи за новороденото след прибирането у дома – къпане, обличане, смяна на пелени и хранене.

Темата с кърменето и дохранването на бебетата ще бъде основна и за безплатната практическа лекция “Специфика при хранене на новороденото – кърмене и смесено хранене”, която ще се проведе на 29 септември (неделя) . И още – какво е важно при бебетата с по-специфични хранителни нужди, ниско тегло и недоносени бебета ще разберете от лектора ни Петя Милина. Побързайте и се запишете, остават броени свободни места!

Графикът за последния за месеца Ден на отворените врати в родилно отделение  вече е запълнен. Можете да проверите кои са следващите свободни дати и да се запишете, за да ви покажем прекрасните условия и атмосфера в родилното ни отделение. Очакваме ви!

Напомняме ви, че за да се включите в нашите инициативи, трябва да се запишете предварително на телефон 02/920 09 01 или на регистратурата в болницата.

Новини