Кампания за безплатна онкогинекологична профилактика

RMS-Campaign_450x250БЛАГОДАРИМ ЗА ОГРОМНИЯ ИНТЕРЕС! СВОБОДНИТЕ ЧАСОВЕ ЗА КАМПАНИЯТА СА ИЗЧЕРПАНИ. СЛЕДЕТЕ САЙТА НИ И ОЧАКВАЙТЕ В БЪДЕЩЕ БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ КАМПАНИИ!

В края на месец януари традиционно се отбелязва Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка. Знаете ли, че ракът на маточната шийка е второто по честота раково заболяване сред жените между 20 - 45 години в целия свят?

Каква е плашещата статистика:
На всеки 2 минути в света умира по една жена  от рак на маточната шийка.
На всеки 18 минути в Европа умира по една жена от рак на маточната шийка.
Всеки ден  в България 3 жени се разболяват, а една умира от рак на маточната шийка. Всяка година се откриват 1000 нови случая – 40% от тях са в късен стадий и с лоша прогноза. За цервикалния карцином в България са характерно висока заболеваемост, късно диагностициране и висока смъртност.

Какво трябва да знаете:
Ракът на маточната шийка е напълно предотвратим и 100% лечим при навременно диагностициране.

Как може да се предпазите:
Навременната профилактика може да спаси живот. Въз основа на тази философия се развива сектора по гинекологична превантивна медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев”. Повече информация може да прочетете на следния ЛИНК.

Как може да се включите в кампания за безплатна гинекологична профилактика:
Във връзка с Европейската седмица за борба с това социално значимо заболяване секторът по превантивна медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организира кампания по безплатна онкогинекологична профилактика. От 21 до 25 януари екип в състав д-р Иван Димитров, д-р Едвард Михайлович и д-р Мария Ануар ще извършат безплатни профилактични прегледи.

Прегледите ще включват:
- Гинекологичен преглед с ултразвукова диагностика;
- Онкоцитонамазка;
- Колпоскопско изследване.

Резултатите от прегледа и изследванията ще бъдат консултирани от д-р Иван Димитров, АГ специалист с профил гинекологична онкопрофилактика и завеждащ сектора по превантивна медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Всички включени процедури в описания по-горе профилактичен пакет са безплатни.

За участие в кампанията е нужно предварително записване на час на тел. 02 920 09 01. Свободните часове са ограничени!

Повече за рака на маточната шийка може да прочетете от следния ЛИНК.

БЛАГОДАРИМ ЗА ОГРОМНИЯ ИНТЕРЕС! СВОБОДНИТЕ ЧАСОВЕ ЗА КАМПАНИЯТА СА ИЗЧЕРПАНИ. СЛЕДЕТЕ САЙТА НИ И ОЧАКВАЙТЕ В БЪДЕЩЕ БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ КАМПАНИИ!

Новини