Медицински комплекс „Д-р Щерев“ вече и на голям екран със „Снимка с Юки“

20190405 siteПомните ли как преди време Медицински комплекс „Д-р Щерев“ навлезе в ново амплоа и паралелно с медицинската дейност се превърна в снимачна площадка на българския игрален филм „Снимка с Юки“? С много радост ви съобщаваме, че на 2 април беше и официалната премиера на лентата с участието на Руши Видинлиев и музата на японското независимо кино Кики Сугино. Филмът представя българина Георги и японката Юки, които се запознават в Канада. Те пристигат в България за инвитро процедура, но драматични обрати в сюжета променят съдбата им. Сценарият на лентата е по едноименния разказ на Мирослав Пенков, включен в сборника му „На Изток от Запада“.

Режисьор на филма е Лъчезар Аврамов, който адаптира разказа на Пенков заедно с Димитър Стоянович. Продуценти на „Снимка с Юки“ са братята Борислав и Виктор Чучкови и тяхната компания „Chouchkov Brothers“. Сред актьорския състав се открояват още Рашко Младенов и боксовата звезда Серафим Тодоров.

Защо този филм е така специален за нас? Болницата ни не само беше снимачна площадка за част от кадрите, но доц. Мария Юнакова и екип от наши акушерки консултираха медицинските сцени, свързани с подготовката на инвитро лечението в сюжета. Не пропускайте да гледате вълнуващата история за надеждите на двамата герои и как един инцидент преобръща живота им – вече по кината в България. А ние благодарим на филмовия екип за гласуваното доверие и пожелаваме успех на „Снимка с Юки“.

20190405 site 2

Новини