Медицински комплекс “Д-р Щерев” подкрепи кампанията на Министерство на здравеопазването “Да! За живот!”

Da!Екипът на Медицински комплекс “Д-р Щерев” работи, за да даде втори шанс за бъдещ живот, помагайки на двойки с репродуктивни проблеми да прегърнат своята мечта. Това е и причината да подкрепим кампанията на Министерството на здравеопазването “Да! За живот!”, която подкрепя донорството и трансплантацията. 

Всеки ден нашите специалисти се сблъскват с проблемите на десетки двойки, които мечтаят да чуят думите “мамо и тате”. При голяма част от тях обаче това няма да бъде възможно ако други жени не дарят яйцеклетки. 

Нашите реципиенти наричат своите донори „ангели“. И това не е случайно. Защото, дарявайки частица от себе си, те се превръщат именно в това – в ангели, даряващи най-ценното на този свят – вярата, че мечтата им за бебче може да стане реалност. 

През последните години, противно на общоприетите схващания, все повече млади жени имат нужда от донорска яйцеклетка.Според официалната статистика около 400 000 са двойките с репродуктивни проблеми у нас, но по неофициална –са много повече. Разминаването идва от факта, че липсва информация за положението в малките градове, защото там предразсъдъците към жените с репродуктивни проблеми все още са много големи. 

И въпреки, че медицината в областта на репродуктивното здраве се развива все повече, за един голям процент от засегнатите двойки шансът да имат деца е именно с донорски материал. 

За съжаление обаче, жените, които са готови на този жест – да дарят яйцеклетки, са в пъти по-малко от тези, които се нуждаят от това. Осъзнавайки този проблем ние създадохме донорската програма Optima Eggs, още с откриването на болницата. 
Координаторите на програмата Жана Лазова и Мария Караилиева облякоха тениски с логото на кампанията на Министерство на здравеопазването “Да! За живот!”, за да изразят своята подкрепа към каузата, защото именно те всеки ден виждат какво означава да дариш нов живот. Ако и вие искате да подкрепите кампанията, можете да научите повече на официалната й страница тук.

А ако се интересувате от възможността да дарите яйцеклетки не се колебайте да се свържете с нас на телефоните ни: 0892 22 59 740894 51 15 86 или на Email  donation@shterevhospital.com, още информация можете да откриете и на нашата страница

Новини