Проф. Щерев, проф. Тимева и д-р Чавеева участваха в Модерно училище по акушерство и гинекология

20190419 siteПроф. Атанас Щерев, проф. Таня Тимева и д-р Петя Чавеева представиха Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в програмата на Модерно училище по акушерство и гинекология, организирано от Асоциацията на студентите по медицина в България (АСМБ) – Плевен. Това беше шестото издания на форума, като тази година водещи специалисти в областта на акушерството, гинекологията и феталната медицина от страната и чужбина имаха възможност да обменят опит, да усвоят знания и умения за най-новите и съвременни подходи и методи за ранна диагностика, профилактика и лечение на репродуктивните заболявания и разнообразните патологични състояния, свързани с тях. Сред темите на научното събитие беше и роботизираната хирургия. „Бяха представени данни на водещи клиники в Америка, Австралия и Европа, включително от 2019 г. Това е изключително полезно, защото ни дава възможност да сравняваме резултатите си и да обменяме опит с най-добрите специалисти от цял свят“, разказа проф. Тимева.

Участието на нашите специалисти

Лекарите представиха работата на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ пред аудиторията в Плевен. Върху начините за родоразрешение при бременност след асистирана репродукция се фокусира проф. Таня Тимева. Д-р Петя Чавеева представи случаи на торако-амниалния шънт – вътреутробна операция, която се прилага в случаи на хилоторакс на белите дробове на плода. Това усложнение през бременността възпрепятства дишането на новороденото и е животозастрашаващо. Основателят на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ проф. Атанас Щерев разгледа застрахователните изисквания пред специализираното медицинско заведение.

Международен опит

Един от официалните гости по време на тазгодишния форум беше проф. д-р Майкъл Щарк - световно известен и признат специалист и учен. Той е разработил метода за лапаротомия по Щарк, който се използва в множество реномирани клиники по цял свят и е приложим и при оперативно родоразрешение. Той сподели своя богат опит в областта на акушеро-гинекологичната си практика и с интерес изслуша представената от д-р Чавеева методика за вътреутробно поставяне на торако-амниалния шънт.

Новини