Семинар по ендоскопска гинекологична хирургия

ingo_von_leffern_450x250Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организират семинар по ендоскопска гинекологична хирургия с телемедицина за млади специалисти, специализанти и студенти по медицина. На 24-ти и 25-ти октомври 2018 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще гостува проф. Инго фон Леферн, директор на Албертинските гинекологични клиники и на Клиниката по акушерство и гинекология на Албертинската болница в Хамбург, Германия.

Проф. Инго фон Леферн е един от водещите специалисти в областта на гинекологията в Германия. В ръководената от него клиника в Хамбург се извършват ежегодно около 3 500 гинекологични операции с прилагане на иновативни ултразвукови техники, лазерна терапия и методите на минимално инвазивната хирургия.

Екип от специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и проф. Инго фон Леферн ще извършат гинекологични оперативни интервенции, които ще могат да се проследят на живо чрез телевръзка от операционната зала. На 24-ти и 25-ти октомври ще бъдат изнесени и лекции с видео-презентации и насоченост към млади лекари и лекари, специализиращи в областта на акушерството и гинекологията Кръгла маса на тема „Диагностика и съвременно лечение на ендометриозата, в частност на дълбоко инфилтриращата ендометриоза“ с участието на проф. фон Леферн и на водещи български специалисти ще се проведе на 24-ти октомври.

С удоволствие Ви каним да проследите оперативните интервенции на живо и да присъствате на лекциите и Кръглата маса, които  ще се проведат в конферентна зала „Йордана“ на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, VIII-ми етаж в нов блок. Събитието е насочено към млади специалисти, специализанти и студенти по медицина, но възможност да се регистрират напълно безплатно за участие имат всички медицински специалисти с интерес по темата.

Програмата и темите на лекциите можете да видите от ТУК: Покана за семинар по ендоскопска гинекологична хирургия.  Участието е без такса с предварителна онлайн регистрация. Регистрацията дава възможност за участие във всички включени в програмата презентации и дискусии, а също така осигурява сертификат със съответен брой кредитни точки от Български лекарски съюз (за участниците, регистрирани в съюза).

Поради ограничения капацитет на местата в залата е необходима предварителна регистрация до 19 октомври 2018 г. на формата за онлайн регистрация ТУК.

Новини