Спечелихме международна награда за най-добър сайт на лечебно заведение

Sitefinity_2017
Новият интернет сайт на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, който стартира в края на 2017 г., печели международната награда Progress Sitefinity 2017 в категория „Здравеопазване“. Отличието, което се присъжда за седма поредна година, се връчва за значими качества на дигиталния проект, сред които креативност, дизайн, удобство за потребителите, функционалност и цялостно представяне. Сайтът на болницата беше отличен в конкуренцията на още двама финалисти – кардиологичната болница „Вирджиния Харт“ във Вашингтон, САЩ и австралийския частен застраховател „Ферос“.

Официалният интернет сайт на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, разработен от компанията Studio X, е изграден върху иновативната платформа Sitefinity на фирма Progress. Sitefinity дава възможност за създаване на гъвкав и иновативен дизайн, който с лекота да се променя цялостно при нужда. Най-ценното при нея обаче са възможностите за персонален подход към всеки един посетител на сайта. Това превръща всяко потребителско преживяване в уникална комуникация, отговаряща на специфичните нужди и въпроси на всеки посетител.

Progress Sitefinity е водеща система за управление на съдържанието, с която организациите могат да менажират взаимодействието с клиентите си във всички канали и точки на потребителската ангажираност. Със системата маркетинг специалистите могат лесно да правят сериозни промени по дизайна на даден сайт без необходимостта от IT помощ от уеб програмисти. Sitefinity представлява пълен команден център за дигитален маркетинг. Системата може да проследява онлайн действията на всеки посетител на уебсайта и да му предлага персонализирано съдържание, отговарящо на неговите интереси.

„2017-а година донесе много дигитални новости за екипа и пациентите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Партньорството ни с Progres стартира с пилотното внедряване на чатбот с изкуствен интелек при записването на час онлайн през Facebook Messenger, Viber и чат-канал на сайта на болницата. Тази иновация беше успешно интегрирана с болничната информационна система Joystick, благодарение на създателите й Smart Software Systems и на разработчиците от българския клон на Progress“, заяви маркетинг мениджърът на болницата Иван Тодоров и още: „Това, което ни предстои да внедрим, е персонализация на преживяванията на потребителите, за да може сайтът да ги води към желаното от нас съдържание, а не потребителите да трябва да търсят интересуващите ги теми. Целта е да улесним пациентите, посещаващи сайта, като им предложим качествено медицинско и информативно съдържание съобразно проблемите, за които са ни потърсили, и въпросите, които ги вълнуват.“

„Поздравления за Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и тяхното невероятно постижение“, заяви вицепрезидентът на Progress Марк Армстронг: „Хиляди компании по света разчитат на нашата система Sitefinity с цел персонализация и оптимизиране на потребителското преживяване на сайтовете им. Но тази награда отличава най-креативните сред тях, най-иновативните организации, които определят нивото за качество в представляваните от тях индустрии и сектори.“

През 2016 г. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ стартира серия от иновативни проекти с цел подобряване информационното и административното обслужване на своите пациенти. На 1 септември 2016 г. работа започва контактният център на болницата, който към днешна дата обслужва над 500 обаждания от пациенти на ден. Отделно от тях, екипът на центъра отговаря на запитвания по електронна поща в социалните мрежи, където болницата е изключително активна. В началото на 2017 г. беше внедрен чатботът, базиран на иновативна платформа за автоматизация на бизнес процеси с изкуствен интелект Native Chat, разработвана от българския екип на Progress. Системата е напълно интегрирана с болничната информационна система Joystick при записването на час онлайн през Facebook Messenger, Viber и чат-канал на shterevhospital.com. През декември 2017 г. стартира и отличеният нов сайт на болницата, а за 2018-а година иновациите тепърва предстоят.

Progress е водещият доставчик на технологии за разработка и пускане на приложения. Компанията дава възможност на независимите софтуерни вендори да създават и предоставят приложения за бизнеса, включващи когнитивни възможности, които чрез обработка на големи обеми от данни носят ползи и конкурентно предимство за бизнеса. Progress предлага водещи технологии за лесно създаване на ефективни потребителски интерфейси за всяко устройство, надежден, скалируем и сигурен back-end за пускане на съвременни приложения, решения за свързване на данни от всички източници, и платформа за прогнозни анализи – носител на много награди, чрез която силата на машинното обучение стига до организациите. Progress стъпи на българския пазар в края на 2014 г. с придобиването на Telerik.

Новини