Подготовка за хоспитализация

Уважаеми пациенти,

Подготовката за хоспитализация се извършва преди процедури, касаещи болнични прием и престой.

За да протекат приемът и лечението ви успешно и в нужния комфорт, нашите пациенти се подготвят предварително, попълвайки нужните документи за своята хоспитализация. Те преминават и през консултации с различни специалисти, когато предстоящата процедура го изисква. Стандартно това са кардиолог и анестезиолог след представяне на актуални назначени от лекар кръвни изследвания. Подготовката може да включи извършване на ЕКГ изследване (електрокардиограма) и взимане на кръв за потвърждение на вече известната кръвна група (заплаща се по ценоразпис).

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ подготовката за хоспитализация се извършва преди:

- Пункция на фоликули при извършване на асистирана репродукция – подготовката се извършва до една седмица преди планираната манипулация. Как протича една инвитро процедура ще откриете ТУК
- Раждане – консултациите се провеждат около месец преди вероятния термин на раждане, но не по-рано от 36 гестационна седмица. Представяне на родилното ни отделение вижте ТУК
- Гинекологични операции, интервенции и манипулации – подготовката се извършва до една седмица преди планираната манипулация. Запознайте се с операциите, извършвани в болницата, ТУК

При своевременно назначаване на операция/манипулация за следващ ден, моля, поискайте връзка с екипа за подготовка за хоспитализация – попитайте на регистратурата за съдействие!

Ако ви предстои хоспитализация, лекуващият ви лекар ще ви насочи към консултация с кардиолог и анестезиолог. Тя вече се извършва след предварително записване на час по предварително обявен график, за да можете да планирате времето си и да преминете през процедурата бързо и лесно. Специален екип ще ви съдейства за попълването на документите, ще ви насочи към нужните допълнителни прегледи, изследвания или консултации.

Всички посочени дейности се извършват в рамките на няколко съседни кабинета, за да ви гарантираме удобство в момент, в който се нуждаете от най-голяма подкрепа.

Можете да запишете своя час за подготовка за хоспитализация на централната регистратура на болница или с позвъняване до контактния ни център на телефон 02 920 0901.

Заповядайте на регистратурата на болницата 5 минути преди записания ви час и ни се доверете, за да ви преведем през подготовката за хоспитализация с нужните персонално внимание и комфорт!