акцент обръщение към бременни

До бременните пациентки на Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Много от вас в периода на своята бременност четат усилено и се стараят да вземат информирано решение относно предстоящото им раждане. Често онлайн откривате препоръки от други жени да изберете оперативното раждане като по-лесен и бърз вариант, казват ви, че така „няма да се мъчите“. За съжаление някои от вас вероятно са чули подобни думи и от наблюдаващия бременността ви акушер-гинеколог.

Уважаеми бъдещи майки,

Искам да знаете едно нещо: най-лесното решение за лекаря е цезаровото сечение. То е лесно за родилката, не отнема много време на акушер-гинеколога, но…

Оперативното родоразрешение води до три пъти повече тромбоемболични усложнения – състояния, при които се стига до запушване на кръвоносен съд и последиците могат да са фатални. Секциото причинява четири пъти повече сложни за разрешаване от медицинска гледна точка ситуации.

Винаги съветвам лекарите от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, когато имат пред себе си пациентка и се колебаят какво решение да вземат за лечението й, да си представят, че това е тяхната дъщеря. Само тогава ще вземат правилното решение, а когато става дума за раждане, то ще е най-безопасното – per vias naturalis, нормалното раждане.

Нормалното раждане, обаче, изисква усилия. Лекарят трябва да подготви раждащата жена. Акушер-гинекологът трябва да познава индикациите, условията и противопоказанията за нормално или оперативно раждане. А все повече в съвременните условия лекарите се деквалифицират и прибягват до по-лесното решение – цезаровото сечение.

Оперативното родоразрешение изглежда лесно и приемливо за родилките и така започна епидемията от цезарови сечения по света. Усложненията при повторно раждане, до които води едно секцио, са особено драстични и включват абрупция на плацентата, предлежаща плацента, плацента адхеренс и много други. Вероятно тези термини не ви говорят нищо, но те плашат всеки лекар.

За да отговорим на желанието на родилките, ръководството на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ въведе цезарово сечение по желание на по-висока цена. Да, ние ще спечелим от вашето желание за по-„лесно“ раждане, но ви умоляваме да се вслушате в съветите на наблюдаващия бременността ви акушер-гинеколог и да родите физиологично и едва ако се налага по медицински показания,  да се подложите на оперативно родоразрешение.

Няма значение какво губим финансово  ние, за болницата е важно и престижно вие да получите медицинска помощ и грижа по най-добрия начин, съобразно препоръките на Световната здравна организация и водещите специалисти по цял свят.

Пожелавайте нормално раждане и се подготвяйте за него по време на цялата бременност! Ние ще ви помогнем то да се случи.

Успех!
Проф. Атанас Щерев
Основател на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Видео: Родилно отделение

Раждането е тайнство, чудо, мисия! Така го възприемат акушер-гинеколозите от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които разказват в специалния ни видеоклип какво е усещането да поемеш новия живот в ръцете си и да чуеш първото изплакване на току-що родено бебе.

Запознайте се с условията за раждане

Запознайте се с условията за раждане и възстановяване в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, като се включите в Ден на отворените врати в родилното ни отделение.

Запишете своя час за преглед при лекар на 02 920 0901, чрез електронната ни форма или през Viber  или Facebook Messenger! Направете най-важните дни и месеци в живота си леки и изпълнени с радост!

Видео: Разходка в родилното ни отделение

За онези от вас, които нямат търпение или време да се включат в Дните на отворените врати в Медицински комплекс "Д-р Щерев" сме подготвили една интересна видео разходка в Родилното ни отделение с водещ прекрасната Евелина Павлова. Гледайте видеото със звук и вижте всички важни стъпки, през които преминава една майка със своето бебе в нашия родилен дом.
P.S. Ще видите и един един кът, който е подготвен специално за татковци.

Представяне на родилното ни отделение - обобщение

Родилното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е открито на 9 декември 2006 г. – денят, а поради нарастващия интерес на пациентите на болницата в края на 2015 г. е разширено и обновено. То се състои от две предродилни зали, родилна зала за нормални раждания, операционни зали за цезарово сечение, интензивен сектор за следродилни и следоперативни грижи и комфортен болничен стационар за престой и възстановяване. В ръцете на опитните специалисти на отделението до 2017 г. са проплакали над 5000 бебета. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ осигурява висококачествена грижа, индивидуално отношение, комфорт и уют, от които всяка жена, превръщаща се в майка, се нуждае.