Видео: Д-р Мариян Александров

Гледайте видеовизитката на завеждащия родилното ни отделение д-р Мариян Александров. За двойките с репродуктивни проблеми, бъдещите майки и всички свои пациенти той е опора, надежда и упоритост, облечени във ведро отношение и неповторимо чувство за хумор. Но зад експерта се крие човек като всеки друг, със своите радости, слабости и стремежи.

Д-р Мариян Александров

Д-р Мариян Александров

Длъжност
Акушер-гинеколог, Завеждащ Родилно отделение в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Контакти
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
ул. „Христо Благоев“ №25-31, ж.к. „Разсадника“, гр. София
02 920 0901

 

Д-р Мариян Александров завършва Медицинска академия-София през 1990 г. Специализира „Акушерство и гинекология“ в Университетска АГ болница „Майчин дом” до 1995 г. Реализацията си като лекар д-р Александров започва в Акушеро-гинекологично отделение в Лом, а от 1999 г. е в екипа на проф. Атанас Щерев. По време на практиката си той непрекъснато обогатява своята квалификация чрез курсове в областта на оперативната и детско-юношеската гинекология, ехографията и колпоскопията.

Д-р Александров е член на ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) и е редовен участник в конгреси, семинари и учебни курсове по репродуктивна медицина, стерилитет и нови репродуктивни технологии, провеждани в България и чужбина.

Образование
2005: Медицински университет–София, следдипломна квалификация „Проблеми на стерилитета и нови репродуктивни методи“
1999: Медицински университет–София, следдипломна квалификация „Детска гинекология“
1999: Медицински факултет, следдипломна квалификация „Колпоскопия“
1995: Специалност „Акушерство и гинекология“, Висш Медицински Институт–София
1993: Медицински университет-София, следдипломна квалификация „Ултразвукова диагностика в АГ“
1990: Медицински университет-София

Допълнителни квалификации
- Ендометриоза и Ин Витро (ESHRE), 2011
- Стерилитет, контрацепция, хормоназаместителна терапия и гинекологична ендоскопия, удостоверение от Български лекарски съюз, 2011
- Лечение на безплодие в напреднала репродуктивна възраст – изход и възможни компликации, 2008
- Преждевременна яйчникова недостатъчност, сертификат от Институт по репродуктивно здраве, 2007
- Проблеми на стерилитета и нови репродуктивни методи, удостоверение от Медицински университет-София, 2005

Участия в научни форуми
- Certificate of attendance in the ESHRE Campus “Endometriosis and IVF”, 2011
- XII Национален конгрес по Стерилитет, Контрацепция, Хормонозаместителна Терапия и Гинекологична ендоскопия, Боровец, 2011
- Certificate of attendance on the topic “Treatment of infertility in advanced Reproductive age – outcome and possible complications, International Symposium, Sofia, Bulgaria, 2008
- Certificate of attendance on the topic “Premature Ovarian Failure and Poor ovarian reponse”, International Symposium, Sofia, Bulgaria, 2007
- Le certificate, “Seminaire de Formation Theorique et Pratique a L’Echographie”, L’Institut de Gynecologie-Obstetrique de l’Academie de Medecine de Bulgarie, 1992

Членства в съсловни организации
2010 – Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (член на Управителния съвет)
2009 – Европейската асоциация за репродукция и ембриология (European Society of Human Reproduction and Embryology ESHRE)
1990 – Български лекарски съюз

 

Акушерство
Репродуктивна медицина
Гинекология
Ултразвукова диагностика

Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са по-близо до вас!

Запишете своя час за преглед на 02 920 0901 или през съвременните ни дигитални канали. Посетете формата ни за записване на сайта, включете се в публичния ни канал във Viber или ни поздравете във Facebook Messenger. Системата ни ще ви преведе лесно и удобно, а часът ви ще бъде сигурно записан, за да се срещнете с избрания специалист.

 

Видео: Нашите репродуктивните специалисти

Те застават до вас по нелекия път към мечтаното бебе. Те се борят неуморно за създаването на новия живот. Те носят радост за вас, доверилите ни се пациенти. Те са нашите акушер-гинеколози, репродуктивни специалисти. Гледайте нашия специален видеоклип, подготвен с признателност за всеотдайния им труд и благородното призвание да помагат на доверилите им се двойки да изпитат най-голямото семейно щастие – звънкия смях на бебе у дома!

Видео: Родилно отделение

Раждането е тайнство, чудо, мисия! Така го възприемат акушер-гинеколозите от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които разказват в специалния ни видеоклип какво е усещането да поемеш новия живот в ръцете си и да чуеш първото изплакване на току-що родено бебе.

Видео: Благовещение при нас

Гледайте един емоционален разказ за празника, в който са отразени прекрасните чувства на нашите лекари, ембриолози, биолози и акушерки при срещата с малките слънчица, на които са помогнали да се появят на бял свят. Благодарим на нашите пациенти за искрените поздрави от сърце, които отправиха към нашите специалисти!

Консултирайте се с нашите специалисти

Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са още по-близо до вас!

Запишете своя час за преглед на 02 920 0901 или през някой от модерните дигитални канали на болницата. Посетете формата ни за записване на сайта, включете се в публичния ни канал във Viber или ни поздравете във Facebook Messenger. Системата ни ще ви преведе лесно и удобно, а часът ви ще бъде сигурно записан, за да се срещнете с избрания специалист.

АГ специалисти "Бременност и раждане"