Д-р Наталия Евтимова

Д-р Наталия Евтимова

Длъжност
Специалист по фетална кардиология

Контакти
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
ул. „Христо Благоев“ №25-31, ж.к. „Разсадника“, гр. София
02 920 0901

Д-р Евтимова завършва медицина Медицинска академия–София и над 20 години работи като лекар и преподавател в Клиниката по детска кардиология на Катедрата по педиатрия към Медицински университет-София. От 2006 до 2009 г. работи като ехокардиографист – специалист по детска и фетална ехокардиография в Детската болница на Чикагския университет, САЩ.

Има две специалности: по детски болести и по детска кардиология. Притежава образователна и научна степен доктор по медицина, като дисертационният й труд е в областта на вродените сърдечни малформации. Притежава Сертификат по детска ехокардиография от Американския регистър по диагностичен ултразвук в медицината (ARDMS), Сертификат по фетална ехокардиография от Американския регистър по диагностичен ултразвук в медицината (ARDMS) и Свидетелство за професионална квалификация по детска ехокардиография от Медицинския университет в София.

През 1987 г. със стипендия на Световната здравна организация заминава на специализация по детска ехокардиография последователно в Университетската болница на град Лунд и в Университетската болница на град Упсала – Швеция. През 2001 г. специализира фетална ехокардиография в Royal Brompton Hospital в Лондон. След това участва редовно в квалификационни курсове в България и чужбина, където се усъвършенства в прилагането на най-актуалните методи и технологии за ехокардиографски изследвания в областта на феталната медицина.
Д-р Наталия Евтимова е член на Дружеството на кардиолозите в България, на Европейското дружество по кардиология (ESC), на Американския институт по ултразвук в медицината (AIUM), на Дружеството по диагностичен ултразвук в медицината (SDMS), на Международното дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията (ISUOG) и е сертифициран член на Американския регистър по диагностичен ултразвук  в медицината (ARDMS).

Образование
1997: Специалност „Детска кардиология“ към Медицински университет-София
1993: Специалност „Детски болести“ към Медицински университет-София
1986 –Образователна и научна степен „Доктор по медицина“ към Медицински университет-София
1982: Медицинска специалност към Медицински университет-София

Допълнителни квалификации
• Сертификат по фетална ехокардиография от Американския Регистър по Диагностичен ултразвук в медицината (ARDMS), 2009
• Свидетелство за професионална квалификация по детска ехокардиография от Медицински Университет, София, 2009
• Сертификат по детска ехокардиография от Американския Регистър по Диагностичен ултразвук в медицината (ARDMS), 2008
• Специализация по фетална ехокардиография, Royal Bromptopm Hospital, London, 2001
• Специализация по детска ехокардиография Университетска болница, гр. Лунд, Швеция, 1987
• Специализация по детска ехокардиография Университетска болница, гр. Упсала, Швеция, 1987

Членства в съсловни организации
2013: Американски институт по ултразвук в медицината (AIUM)
2007–2013: Американското дружество по ехокардиография (ASE)
2010: Международното дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията (ISUOG)
2008: Американски Регистър по диагностичен ултразвук в медицината (ARDMS)
2007: Дружеството по диагностичен ултразвук в медицината (SDMS)
2001: Дружеството на кардиолозите в България
2001: Европейското дружество по кардиология (ESG)

 

Фетална медицина
Фетална кардиология

Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са по-близо до вас!

Запишете своя час за преглед на 02 920 0901 или през съвременните ни дигитални канали. Посетете формата ни за записване на сайта, включете се в публичния ни канал във Viber или ни поздравете във Facebook Messenger. Системата ни ще ви преведе лесно и удобно, а часът ви ще бъде сигурно записан, за да се срещнете с избрания специалист.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.