Новини

 • Координаторите за кандидатстване пред ЦАР с променено работно време

  Координаторите за кандидатстване пред ЦАР с променено работно време

  За срока на извънредните епидемиологични мерки се променя работното време на координаторите ни за подготовка на документи за кандидатстване пред Центъра за асистирана репродукция. Ако сте пациенти на Медицински комплекс „Д-р Щерев”, можете да се обърнете към нашите координатори здравни грижи по въпросите на Център за асистирана репродукция всеки работен ден от 9:00 до 13:00 часа. Кабинетът за подготовка на документите се намира на етаж 3, а телефонът за връзка е 0884 301 169.

  Прочетете повече

 • Педиатричният кабинет няма да приема пациенти до края на извънредните епидемиологични мерки

  Педиатричният кабинет няма да приема пациенти до края на извънредните епидемиологични мерки

  Педиатричният кабинет на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е временно затворен до прекратяване на извънредните епидемиологични мерки в страната във връзка с предотвратяване разпространението на коронавирус COVID-19. Всички профилактични педиатрични пакети, които пациентите ни са закупили, за да проследяват правилното развитие и доброто състояние на своите малки съкровища, ще бъдат удължени със съответния срок на извънредното положение.

  Прочетете повече

 • 44 бебета се родиха в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от началото на извънредното положение

  44 бебета се родиха в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от началото на извънредното положение

  44 са бебетата, родени в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от началото на извънредното положение, обявено в страната на 13 март във връзка с разпространението на коронавирус COVID-19. 24 са малките момченца, а 20 - момиченцата, зарадвали родителите с появата си. И в момента родилното отделение на болницата работи на пълни обороти, като се очаква на днешния празник на болницата Благовещение още новородени да поемат първи дъх в ръцете на специалистите на Медицински комплекс "Д-р Щерев".

  Прочетете повече

 • Честито Благовещение!

  Честито Благовещение!

  Вече повече от 15 години на 25 март екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" отбелязва своя празник на Благовещение - денят на радостта от благата вест за чудото на новия живот. Защото вече близо три десетилетия екипът на проф. Атанас Щерев създава това чудо всеки ден. Хиляди малки и пораснали чудеса живеят здрав и пълноценен живот и изпълват с радост сърцата на близките си благодарение на акушер-гинеколозите и репродуктивните специалисти, ембриолозите и биолозите, лаборантите, акушерките, а също генетици, ендокринолози, фармацевти, психолози и още, и още.

  Прочетете повече

 • Важно за пациентите, пътуващи до София

  Важно за пациентите, пътуващи до София

  Медицински комплекс "Д-р Щерев" има готовност да издава служебни бележки на пациентите, на които предстои преглед или манипулация в болницата, заради което се налага и пътуването до София. Със служебните бележки може да бъде удостоверена нуждата от посещение в медицинското заведение. За да бъде услугата адекватна на завишените хигиенни и санитарни норми с оглед епидемиологичната ситуация, служебните бележки могат бъдат заявявани и получавани единствено онлайн.

  Прочетете повече

 • Без социален контакт при посещение при акушер-гинеколог – ние ви го предлагаме

  Без социален контакт при посещение при акушер-гинеколог – ние ви го предлагаме

  По повод желанието на някои пациенти да посетят акушер-гинеколог, като ограничат социалните контакти до минимум, Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлага ексклузивна услуга – посещение при лекар без изчакване с други пациенти и без спазване на определено разстояние в общите помещения. Проф. Атанас Щерев ще извършва лично прегледи на пациенти, нуждаещи се от неотложна консултация на акушерски или гинекологичен проблем на нова локация.

  Прочетете повече

 • Кризата ражда благородство и човечност

  Кризата ражда благородство и човечност

  През последните дни екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за пореден път се убеди, че кризата носи не само възможности, тя дава шанс да се разкрият в пълния си блясък благородство и човечност от познати или пък съвсем неочаквани места и посоки. Усложняващата се епидемиологична обстановка, обявеното извънредно положение, липсата на регулярни доставки завариха и нашата болница с изострена липса от лични предпазни средства за персонала.

  Прочетете повече

 • Как работи инвитро секторът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  Как работи инвитро секторът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  Ние знаем, че мечтата за бебе е по-силна от всяко друго чувство и десетилетията работа са ни показали, че то дава кураж и енергия и в най-трудни ситуации. Затова искаме да уверим пациентите си, че взимаме извънредни мерки за безопасност, а работата на инвитро сектора продължава, но под определени условия. Започналите процедури по асистирана репродукция ще продължат до приключване, като искреното желание на целия екип е финалът да е и новото начало на положителния тест за бременност.

  Прочетете повече

 • Пациентите на Медицински комплекс "Д-р Щерев" преминават през санитарен пропускателен режим

  Пациентите на Медицински комплекс "Д-р Щерев" преминават през санитарен пропускателен режим

  От понеделник (16 март) всички пациенти на Медицински комплекс "Д-р Щерев" се допускат в сградата след преминаване на специален санитарен пропускателен режим. Мерките включват задължително измерване на температурата, насочване към дезинфекция на ръцете и организиране на изчакване за регистрация, преглед или изследвате на 1.5 метра разстояние. Пациентите се допускат в болницата без придружител, като това важи за всички прегледи в кабинет, прегледите при специалист по фетална медицина и лабораторните изследвания. Пациентите се допускат единствено през централния вход на болницата.

  Прочетете повече

 • Повишени мерки за безопасност в семинологичната лаборатория в инвитро сектора на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Повишени мерки за безопасност в семинологичната лаборатория в инвитро сектора на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Работното време на семинологичната лаборатория се запазва, като продължава да е валидно задължителното предварително записване на час за даване на проба за спермограма. Осигурени са нужният санитарен контрол, оптимално проветряване и хигиенизация на най-високо ниво на помещенията, посещавани от пациенти. Това може да доведе до изчакване, за което предварително се извиняваме.

  Прочетете повече