Новини

 • Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

  Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

  Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! Благодарим на над сто и петдесетте деца и техните родители, баби, дядовци и близки, които се включиха в днешния Майфест. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ традиционно организира градинско тържество, за да отбележи 24 май. Благодарение на доброто им настроение, страхотната програма и чудесното пролетно време празникът беше изпълнен с игри, усмивки и веселба. Разбира се, за това се погрижиха и всички участници в събитие.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 24 до 30 май

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 24 до 30 май

  В неделя (26 май) не пропускайте безплатната практическа лекция „Какво е важно да знаем при дохранване на бебето с шише и биберон“. Тя започва в 11:00 часа, запишете се за присъствие на 02 920 0901!

  Прочетете повече

 • Образователен мюзикъл ще зарадва гостите на Майфест 2019

  Образователен мюзикъл ще зарадва гостите на Майфест 2019

  До градинския празник на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ Майфест остават броени дни, очакват ви много изненади, една от които е мюзикъл с интересното име „Немитата круша“. Той ще бъде изпълнен от децата от вокална група „Пеещите кенгура“ и ще научи най-малките ни гости какво представляват бактериите и какво се случва в тялото ни, когато ядат немити плодове и зеленчуци.

  Прочетете повече

 • Ново 3D видео показва производството на яйцеклетки и сперматозоиди

  Ново 3D видео показва производството на яйцеклетки и сперматозоиди

  Тялото ни е съвкупност от сложни системи и изучаването му ни помага да сме подготвени, за да се справяме по-лесно с възникнали проблеми или заболявания. Първото ни 3D видео е посветено на двете клетки, които създават новия живот, а именно яйцеклетката и сперматозоида, и процесите по образуването им – овогенеза, сперматогенеза, както и овулацията.

  Прочетете повече

 • Специално издание на Ателие за ранно детско развитие ще се проведе на Майфест

  Специално издание на Ателие за ранно детско развитие ще се проведе на Майфест

  Традиционният за Медицински комплекс „Д-р Щерев“ Майфест наближава. Тазгодишният градински празник ще зарадва малки и големи с много изненади. Една от тях е специално издание на Ателието за ранно детско развитие.

  Прочетете повече

 • Кога е време за посещение при репродуктивен специалист?

  Кога е време за посещение при репродуктивен специалист?

  Стерилитетът засяга приблизително 15% от двойките и се определя като неспособност за забременяване въпреки редовните сексуални контакти и неприлагането на мерки за предпазване от бременност. В допълнение за стерилитет се говори и в случаите на неуспех при износването на бременност.

  Прочетете повече

 • Д-р Петя Чавеева на „Лекарят, който ме вдъхновява”: Медицината е за смелите

  Д-р Петя Чавеева на „Лекарят, който ме вдъхновява”: Медицината е за смелите

  „Медицината е за смелите, за тези, които са готови да опитат и въпреки неуспеха, да продължат и да променят начина, по който лекуваме пациентите”, заяви д-р Петя Чавеева по време на вдъхновяващата си реч, изнесена като част от събитието „Лекарят, който ме вдъхновява”. Тя допълни, че вътреутробната миниинвазивна хирургия, която прилага, е своеобразно преодоляване на една значима бариера – тази на официалното начало на новия живот. Защото, ако според повечето хора той стартира с първата глътка въздух, специалистите по фетална медицина се интересуват от състоянието, чувствата и случващото се с плода много преди раждането му.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 17 до 23 май

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 17 до 23 май

  През следващите седем дни ще се проведат груповото училище за бъдещи родители „Ние създаваме радост“, практическа лекция „Първи грижи за новороденото у дома“, както и Курът за първа помощ при животозастрашаващи инциденти при бебета и малки деца“. Всички инициативи са изключително полезни за правилното и спокойно отглеждане на малчуганите.

  Прочетете повече

 • Д-р Таня Милачич впечатли студенти от цял свят на Международния конгрес на медицинските науки

  Д-р Таня Милачич впечатли студенти от цял свят на Международния конгрес на медицинските науки

  Д-р Таня Милачич, ръководител на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, сподели знанията и опита си със студенти от цял свят, които присъстваха на Международния конгрес на медицинските науки – ICMS. Бъдещите специалисти се впечатлиха от презентацията ѝ на тема „Въведение в асистираните репродуктивни технологии (АРТ)“.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 10 до 16 май

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 10 до 16 май

  Във вторник (14 май) можете да се присъедините към „Ателие за ранно детско развитие“ за деца от 8 месеца до 2 годинки. В рамките на едночасово групово занимание ще имате възможност да обмените опит с други родители и да получите ценни съвети от психолозите от ателие „Аз и Мама“. Дечицата ще се забавляват на фона на музика и игри, придобивайки нови умения.

  Прочетете повече