Новини

 • Как ще работим на предстоящия национален празник

  Как ще работим на предстоящия национален празник

  На 22 септември България ще отбележи Деня на независимостта, който е национален празник и официален почивен ден. За спокойствието на нашите пациенти напомняме, че родилно и гинекологично отделения работят денонощно, за да отговорят на нуждите на всяка жена, доверила ни здравето си.

  Прочетете повече

 • Запишете се за участие в календара на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за 2021 г.!

  Запишете се за участие в календара на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за 2021 г.!

  От години фотокалендарът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е символ на радостта и усмивките, споделени между екипа на болницата, пациентите и приятелите ни. Заснемането му пък е истинско събитие, в което участниците се включват с радост и с вълнението да застанат пред обектива на един от най-обичаните фотографи – Калина Арсова.

  Прочетете повече

 • Д-р Мария Коновалова с безплатни прегледи в Националния кабинет по репродуктивно здраве в Перник

  Д-р Мария Коновалова с безплатни прегледи в Националния кабинет по репродуктивно здраве в Перник

  На 20 септември (неделя) д-р Мария Коновалова ще извършва безплатни акушеро-гинекологични прегледи във втория в България Национален кабинет по репродуктивно здраве, намиращ се в Перник. Д-р Коновалова е сред най-опитните специалисти от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев” и е ръководител на на новия Медицински център „Репродуктивно здраве Д-р Щерев”. ​

  Прочетете повече

 • Яйчниковият резерв – една често забравяна профилактика

  Яйчниковият резерв – една често забравяна профилактика

  Репродуктивните специалисти в България успяват все по-активно да повдигнат една тема, която на пръв поглед не касае женското здраве, но всъщност е пряко свързана със състоянието на организма и с реализирането на най-решаващата му функция – яйчниковият резерв или казано по друг начин, функционалния потенциал на яйчниците, изразяващ се в наличен брой и качество на яйцеклетките в него. За съжаление все още много жени не знаят, че репродуктивното им остаряване не е свързано с промяна в месечния цикъл, а като реална възраст то може да се случи понякога изненадващо рано.

  Прочетете повече

 • Посрещаме септември с нов график в Аква сектора на Медицински комплекс “Д-р Щерев”

  Посрещаме септември с нов график в Аква сектора на Медицински комплекс “Д-р Щерев”

  От 1 септември Аква секторът на Медицински комплекс “Д-р Щерев” ще работи с нов график. Нашите специалисти ще бъдат на ваше разположение и през официалните почивни дни през месец септември.

  Прочетете повече

 • Захранването на бебето: Няколко полезни съвета (2 част)

  Захранването на бебето: Няколко полезни съвета (2 част)

  В първата част на темата за захранването на бебето ви представихме безценните препоръки на д-р Иван Стаменов, педиатър в Медицински комплекс “Д-р Щерев”, които отговарят на основните въпроси на младите родители: кога, как и с какво да започне захранването на бебето? Ако вече сте направили тази важна стъпка е време да включите и нови храни.

  Прочетете повече

 • Медицински комплекс “Д-р Щерев” с модерна система за автоматичен достъп на пациенти

  Медицински комплекс “Д-р Щерев” с модерна система за автоматичен достъп на пациенти

  От днес (26 август) на централния вход на Медицински комплекс “Д-р Щерев” е монтирана модерна безконтактна система за автоматичен достъп на пациенти. Всеки посетител в болницата трябва да постави калцуни, да бъде с правилно позиционирана маска на лицето и да премине през специален скенер, разположен до входната врата.

  Прочетете повече

 • Бъдете отговорни към здравето си – възползвайте се от профилактичните ни пакети!

  Бъдете отговорни към здравето си – възползвайте се от профилактичните ни пакети!

  Профилактиката на женското здраве е тема, която поне веднъж годишно трябва да присъства в дневния ред на всяка дама. За да направим посещението при лекар удобно и лесно, ние от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ разработихме профилактични пакети, които отговарят на нуждите на всяка наша пациентка. Напомняме ви техния обхват и възможности, за да планирате отговорно и с мисъл за здравето времето след летните отпуски и морските забавления.

  Прочетете повече

 • Захранването на бебето: Няколко полезни съвета (1 част)

  Захранването на бебето: Няколко полезни съвета (1 част)

  Кога, как и с какво да започне захранването на бебето? На практика захранването представлява поетапно въвеждане на немлечни храни в менюто. Представяме ви няколко безценни препоръки от д-р Иван Стаменов, педиатър в Медицински комплекс „Д-р Щерев”.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на д-р Росен Билчев

  Видеовизитка на д-р Росен Билчев

  Д-р Росен Билчев е част от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Той е акушер-гинеколог, който работи в екипа за проследяване на бременност и раждане, но също така е утвърден специалист по „Образна диагностика“. Вижте видеото, което сме подготвили за лекаря, за когото честността в отношенията с пациентите е на първо място.

  Прочетете повече