Новини

 • Видеовизитка на проф. Таня Тимева

  Видеовизитка на проф. Таня Тимева

  Тя е комбинация между желязна дисциплина, безупречен професионализъм, академичен дух, но най-вече човешка топлота и лично отношение към всеки неин пациент. Тя е помогнала на стотици и дори хиляди двойки да изпълнят мечтата си да бъдат родители. Тя е проф. Таня Тимева, ръководителя на Отделението по Асистирана репродукция на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Представяме ви нейната видоевизитка:

  Прочетете повече

 • Кампания за безплатна онкогинекологична профилактика

  Кампания за безплатна онкогинекологична профилактика

  Във връзка с Европейската седмица за борба с това социално значимо заболяване секторът по превантивна медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организира кампания по безплатна онкогинекологична профилактика. От 21 до 25 януари екип в състав д-р Иван Димитров, д-р Едвард Михайлович и д-р Мария Ануар ще извършат безплатни профилактични прегледи.

  Прочетете повече

 • Репортаж за партито на децата, родени след вътреутробни операции

  Репортаж за партито на децата, родени след вътреутробни операции

  За да отбележат Коледа, в болницата се събраха деца, родени след вътреутробни операции, извършени от д-р Петя Чавеева и екипа специалисти по фетална медицина. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ приключи 2018 г. с щастлива статистика – 40 са вече дечицата, родени след животоспасяващи вътреутробни операции. Тези, които пребориха зимната виелица, се срещнаха със своята любима д-р Чавеева и с колегите й от Сектора по фетална медицина. Вижте как протече това изключително емоционално тържество.

  Прочетете повече

 • Видеоразходка в Родилното ни отделение

  Видеоразходка в Родилното ни отделение

  За онези от вас, които нямат търпение или време да се включат в Дните на отворените врати сме подготвили една интересна видео разходка в Родилното ни отделение с водещ прекрасната Евелина Павлова (www.radiofamily.bg). Гледайте видеото със звук и вижте всички важни стъпки, през които преминава една майка със своето бебе в нашия родилен дом.

  Прочетете повече

 • Бебето се случи между два континента

  Бебето се случи между два континента

  Припомнeте си по какъв забележителен начин стигнаха до успех в борбата за бебе Силвия и Джон Уайт – симпатично семейство, прекосило океана, за да осъществи мечтата си! Вижте какво сподели щастливата двойка след успешна процедура по асистирана репродукция в Медицински комплекс „Д-р Щерев“!

  Прочетете повече

 • Видео за научната дейност в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Видео за научната дейност в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Вие знаете, че освен да помагаме на пациентите да сбъднат най-съкровените си мечти и да запазят здравето си, ние се стремим да развиваме все по-качествени медицински услуги на европейско. За да се реализира този стремеж, са нужни много неща, но най-вече желание за непрестанно и упорито учене. Защото науката е тази, която движи напредъка на акушерството и гинекологията, ембриологията и биологията, генетиката, ендокринологията, имунологията и всички дисциплини, имащи отношение към репродуктивното здраве на двойките, зачеването, износването и раждането на пухкави бебчета и здравето на цялото семейство.

  Прочетете повече

 • Излезе календарът ни за 2019

  Излезе календарът ни за 2019

  Излезе от печат годишния календар на Медицински комплекс „Д-р Щерев“! Всички желаещи могат да го получат от Регистратурата или Фронт офиса (Информация) ни от днес (21 декември 2018 г).

  Прочетете повече

 • Весели празници и щастлива Нова година!

  Весели празници и щастлива Нова година!

  Празниците и новата година наближават и ние решихме отново да ви поздравим вместо с картичка с един забавен анимационен клип. Желаем ви мирно и благословено посрещане на Рождество Христово и здрава, щастлива и успешна Нова година!

  Прочетете повече

 • Коледно парти на децата, родени след вътреутробни операции

  Коледно парти на децата, родени след вътреутробни операции

  На 18 декември в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се проведе специално коледно парти, на което присъстваха голяма част от децата, родени благодарение на животоспасяваща вътреутробна операция.

  Прочетете повече

 • В какво се къпят ембрионите?

  В какво се къпят ембрионите?

  В инвитро и андрологичната лаборатория на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са внедрени серия от допълнителни техники за увеличаване на успеваемостта при инвитро/ICSI опити, които в различна степен увеличават шансовете на двойките с репродуктивни проблеми. Една от тези допълнителни техники е специалната хранителна среда, която се прилага при повтарящи се имплантационни неуспехи (RIF) и повтарящи се загуби на бременност (RPL).

  Прочетете повече