Ендометриоза, биопринтиране и най-новото от ESHRE на XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

450х250_WEB_13_Sofia_Symposium_CURVXIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие ще се проведе на 11 и 12 октомври в най-големия конгресен център на Балканите – Националния дворец на културата. Събитието се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и традиционно привлича над 400 български и международни лектори, делегати и партньори. Софийският симпозиум дава възможност на опитни специалисти и на млади лекари, ембриолози, биолози и акушерки да се запознаят с последните новости в областта на репродуктивната медицина, гинекологичната профилактика и оперативната гинекология, акушерството, проследяването на бременността и феталната медицина.

Международни лектори в атрактивна научна програма
В програмата на тазгодишното издание са включени теми, свързани с последните медицински достижения от света на асистираните репродуктивни техники, акушерството и гинекологията, феталната медицина, както и на най-добрите практики от онкопрофилактиката и ендоскопската гинекологична хирургия. Сред ключовите моменти от научната програма ще бъде телемедицината – по време на симпозиума от операционни и лаборатории ще се излъчват съвременни форми на операционно лечение и лабораторна диагностика.

Правилниците на Европейска асоциация за човешка репродукция и ембриология (ESHRE) са коректив за специалистите, работещи в областта на репродуктивната медицина и ембриологията. Те са във фокуса на панела, посветен на асистираните репродуктивни технологии. Насоките, касаещи лечението на пациенти с диагноза синдром на поликистозните яйчници, ще представи световният доайен в репродуктивната медицина проф. Рой Хомбург.

Сред останалите теми, свързани с асистираната репродукция, са инвитро лечението при пациентки на и над 41-годишна възраст – за това ще говори проф. Ошрид Лейбовиц (Израел), както и специалното внимание, което заслужава лутеалната фаза по време на инвитро процедурата, разгледана подробно от д-р Джилиан Локууд (Великобритания). Сред международни лектори изпъкват имената на проф. Жак Донне (Белгия), който ще разгледа най-съвременните форми на лечение на миоми, д-р Джоан Мутер (Великобритания) с фокус върху ендометриума и повтарящите се спонтанни аборти, д-р Майкъл Карол (Великобритания) с въпроси за начина на живот и влиянието му върху качеството на спермата, и проф. Инг Чеонг (Великобритания) с новости от връзката между ендометриозата и инфертилитета.

Силно международно присъствие се очертава и по време на панела, посветен на феталната медицина. Сесията ще представи най-съвременните тенденции в надлежното проследяване на бременност, продиктувани от световно признатата школа на проф. Кипрос Николаидес. Сред лекторите, поканени от д-р Петя Чавеева, са проф. Белен Сантакруз, д-р Мая Брик и д-р Мария Дел Мар Гил, от които делегатите очакват новини, но и полезни знания, организирани като hands-on сесия.

За четвърта поредна година събитието ще организира и паралелна сесия за акушерки, която ще включва практически обучения и лекционни семинари от български и чуждестранни специалисти. Те ще представят последните тенденции в грижата за жените в различни сфери от акушерството и гинекологията, както и за най-малките – новородените.

Участие в събитието
Лекарите и медицинските специалисти, които искат да присъстват на авторитетното научно събитие, трябва предварително да се регистрират на сайта на ИРЗ https://www.reproduktivnozdrave.org/. Там всеки желаещ може да открие и повече информация за събитието, сроковете и таксите за регистрация. Всички лекари, които участват в Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, ще получат Удостоверения за кредитна оценка от Българския лекарски съюз, които са част от системата за следдипломно обучение.

Новини