Ново 3D видео ви показва оплождането и развитието на ембриона в майчиното тяло

2D 3D video news picВсяка минута в света се раждат 240 бебета. Всеки час 14 400 мъници поемат своята първата глътка въздух. Над 7000 са родените деца в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от създаването на болницата до днес. Те са нашият повод за гордост. Всяко едно от тях е преминало по пътя на своето развитие  - от зачеването до раждането.

Някога запитвали ли сте се как наистина се създава бебето? Как природата е сътворила нещо толкова съвършено?


Още в училище учим как се случва оплождането. Знаем, че сперматозоидът и яйцеклетката са двете клетки, създаващи новия живот. Знаем, че след оплождането започва многократното делене на всяка една клетка, от там и оформянето на ембрион, който след броени дни има мъничко туптящо сърчице. Всички тези факти сме ги чували безброй пъти, но никога не сме виждали с очите си целия този процес. Вече имаме тази възможност.

Благодарение на второто видео от поредицата 2D/3D клипове на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, с помощта на компютърна анимация, можете да видите чудото на всеки нов живот. Ще си представите как всеки един от нас е преминал пътя на своето развитие след зачеването си, ще видите през какви стъпки ще премине и вашето дете. До появата му водят серия от процеси, а красотата се крие във всеки от тях. От зачеването - до раждането, от трудностите и препятствията - до появилото се на бял свят щастие, ние заставаме до вас!

Новото видео на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ може да видите ТУК.

 

Новини