Новини

 • Честит Бабинден на всички колеги!

  Честит Бабинден на всички колеги!

  На 21 януари екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ традиционно отбелязва Бабинден – денят на родилната помощ, на акушерките и гинеколозите. И тази година празникът започна в болницата с веселия ритуал по измиването на ръцете на „бабата“ – в нашия случай в нея се превъплъти ръководителят на родилното отделение д-р Мариян Александров.

  Прочетете повече

 • Медицински комплекс “Д-р Щерев” и ДНК подкрепят бъдещите родители

  Медицински комплекс “Д-р Щерев” и ДНК подкрепят бъдещите родители

  Въпреки трудната за всички 2020-та година, екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” беше официален партньор на кампанията на ДНК “Направи го сега” и създаването на филма Направи го сега “Приказка за бъдещето”. Лентата е посветена на демографската криза в България и на нарастващия брой двойки с репродуктивни проблеми.

  Прочетете повече

 • Донорската програма на Медицински комплекс "Д-р Щерев" търси жените с големи сърца

  Донорската програма на Медицински комплекс "Д-р Щерев" търси жените с големи сърца

  Около донорството на яйцеклетки, за съжаление, съществуват много митове. А истината е, че за него се изискват най-вече голямо сърце и желание да споделиш с друга, непозната жена, радостта, която ти вече си изживяла като майка.

  Прочетете повече

 • Д-р Таня Милачич, ръководител на инвитро лабораторията ни, е и доцент към БАН

  Д-р Таня Милачич, ръководител на инвитро лабораторията ни, е и доцент към БАН

  Краят на 2020 г. донесе много радостни новини за екипа на Медицински комплекс "Д-р Щерев". Едно от големите постижения е свързано с името на ръководителя на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на болницата д-р Таня Милачич, дб. След успешно уздържан конкурс тя вече е доцент към Института по биология и имунология на размножаването на Българската академия на науките (БАН).

  Прочетете повече

 • Вече доцент е ръководителят на сектора по фетална медицина д-р Петя Чавеева

  Вече доцент е ръководителят на сектора по фетална медицина д-р Петя Чавеева

  Новата 2021-а година започва с повече от добра новина за Сектора по фетална медицина на Медицински комплекс "Д-р Щерев". Ръководителят на това ключово за проследяване на бременности звено д-р Петя Чавеева е вече доцент към Медицински университет-Плевен.

  Прочетете повече

 • Екипът ни се включи в националния регистър на донорите на стволови клетки. Направи го и ти!

  Екипът ни се включи в националния регистър на донорите на стволови клетки. Направи го и ти!

  Преди Коледа стартира кампания за набиране на хора, които да се включат в националния регистър за донори на костен мозък и периферни стволови клетки и които при нужда да бъдат поканени да станат реални дарители. Към момента регистрираните доброволни донори в Българския регистър за донори на костен мозък и периферни стволови клетки са само 2500. Част от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ веднага се отзова и така помогнахме националният регистър да разполага с повече потенциални донори.

  Прочетете повече

 • Светило в обезболяването оглави анестезиологичния сектор на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Светило в обезболяването оглави анестезиологичния сектор на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Медицински комплекс "Д-р Щерев" винаги се е стремял да е символ на качествено здравеопазване, иновации и грижа за пациентите. Един от ключовите аспекти за това са кадрите на болницата. Поради това с гордост съобщаваме, че едно от светилата в анестезиологията в България - проф. Силви Георгиев - оглави сектора по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) на болницата.

  Прочетете повече

 • Честит празник на акушерките!

  Честит празник на акушерките!

  В Медицински комплекс "Д-р Щерев" сме възприели традицията да празнуваме Бабинден по стар стил, на 21 януари. Но това не означава, че и днес, на 8 януари, няма да се възползваме от възможността да благодарим на тези, които първи поемат новия живот в ръцете си и най-вече на онези отдадени на майките и бебетата жени, които срещате в отделенията и кабинетите на болницата - акушерките.

  Прочетете повече

 • Д-р Милена Доленска започва прегледи по график в центъра ни на ул. "Ами Буе"

  Д-р Милена Доленска започва прегледи по график в центъра ни на ул. "Ами Буе"

  С радост съобщаваме, че към екипа на Медицински център "Репродуктивно здраве Д-р Щерев" се присъединява добре познатата д-р Милена Доленска, акушер-гинеколог. Тя завърши своята специализация в Медицински комплекс "Д-р Щерев" и вече е част от екипа ни от специалисти.

  Прочетете повече

 • Екипът ни премина през първата фаза на ваксинацията срещу COVID-19

  Екипът ни премина през първата фаза на ваксинацията срещу COVID-19

  Възможността за ваксиниране срещу COVID-19 беше приета повече от ентусиазирано от всички, работещи на първа линия и имащи възможност чисто обективно да се включат в първата фаза на тази кампания. В Медицински комплекс "Д-р Щерев" тя приключи за два дни и сме щастливи да съобщим, че обхвана лекари, ембриолози, биолози и представители на всички екипи на болницата.

  Прочетете повече