Новини

 • Педиатърът в първите 12 месеца – фокус върху развитието на бебето

  Педиатърът в първите 12 месеца – фокус върху развитието на бебето

  Първите три години от живота на детето са изключително важни за цялостното му развитие, като особено внимание трябва да се обърне на първите 12 месеца след раждането. Тогава детето расте и се развива изключителни динамично, поради което детската консултация се случва веднъж месечно. Особено внимание се обръща на нарастването на телесното тегло, ръста и обиколката на главичката.

  Прочетете повече

 • Запишете се за участие в календара на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за 2020 г.!

  Запишете се за участие в календара на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за 2020 г.!

  Обявяваме година на таткото! Ще ви представим връзката на бащата с детето в действие – като приятел за игра, помощник в уроците, нежна прегръдка за лека нощ, утешител в трудни мигове и силна опора всеки ден. Стремежът ни е отново да предизвикаме най-емоционалната реакция, канейки да застанат пред камера тези, които обикновено държат обектива и запечатват семейната радост на лента. За да участва в нашия календар за 2020 г. е нужно да ни изпратите ваша актуална семейна снимка, на която задължително присъстват детето/децата ви и таткото, разбира се.

  Прочетете повече

 • Гледайте усмихнатата видеовизитка на д-р Мария Коновалова

  Гледайте усмихнатата видеовизитка на д-р Мария Коновалова

  Днес е Успение Богородично - денят, в който християнската църква почита Света Богородица като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. На този голям празник решихме да ви покажем отблизо един от лекарите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, който е част от екипа ни от 2005 г. Тя е отзивчива и сърдечна, отговаря винаги с усмивка и позитивизъм и към пациентите, и към колегите си. Дори разминавайки се с нея в коридора на болницата може да усетите нейната харизма.

  Прочетете повече

 • Хранене по време на бременността

  Хранене по време на бременността

  Съществуват убедителни доказателства за връзка между храненето през първите 1000 дни от живота на човек (с начало зачеването) и риска от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови болести в по-късна възраст. Ето какви са съветите на проф. д-р Стефка Петрова, консултант по хранене и диететика към Медицински комплекс „Д-р Щерев“, за храненето по време на бременност.

  Прочетете повече

 • Топ специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще представят научни разработки на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина

  Топ специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще представят научни разработки на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина

  Проф. Атанас Щерев традиционно ще открие форума с иновативна презентация, посветена на човешката репродукция, чиято тема ще разкрие в дните преди симпозиума, за да е началото вълнуващо и вдъхновяващо. Проф. Таня Тимева ще акцентира какви тенденции откроява ESHRE в правилника си за овариална стимулация. Доц. Мария Юнакова ще изнесе презентация в панела по асистирани репродуктивни технологии. Д-р Петя Чавеева ще бъде модератор на сесията по фетална медицина, в която се очаква да се включат светила от България и Европа.

  Прочетете повече

 • Ендометриоза, биопринтиране и най-новото от ESHRE на XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Ендометриоза, биопринтиране и най-новото от ESHRE на XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие ще се проведе на 11 и 12 октомври в Националния дворец на културата. Събитието се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и традиционно привлича над 400 български и международни лектори, делегати и партньори.

  Прочетете повече

 • Нов тест определя най-точното време за ембриотрансфер в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  Нов тест определя най-точното време за ембриотрансфер в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  За да можем да предложим последните нововъведения от областта на репродуктивното здраве, от 5 август в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се предлага нов допълнителен тест, който може съществено да помогне при установяване причините за инфертилитет. Тестът е изключително точен в определянето на видовете бактерии и лактобацили, които се намират в микрофлората на маточната лигавица.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 2 до 8 август

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 2 до 8 август

  През август Ден на отворените врати в Родилно отделение не излиза във ваканция, затова на записалите се на 8 август – очакваме ви! Напомняме ви, че от есента Ден на отворените врати ще се провежда три пъти месечно, така че не се безпокойте, ако сте пропуснали да се запишете през август – ако до раждането има време, ще можете да разгледате отделението ни и да се подготвите.

  Прочетете повече

 • Предстои вълнуващ август за инициативите ни

  Предстои вълнуващ август за инициативите ни

  Въпреки нагласата, че август е само почивки и подготовки за новия есенен сезон, не пропускайте да се информирате за датите на предстоящите две безплатни практически лекции „Първи грижи за новороденото у дома" и „Захранване на бебето, какво е важно да знаем, за да гарантираме здравословно развитие през първите години от живота - правила и съвети".

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 26 юли до 1 август

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 26 юли до 1 август

  На 28 юли (неделя) ще се проведе безплатна практическа лекция на тема „Какво е важно да знаем при дохранване на бебето с шише и биберон“. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ подкрепя естественото хранене, но когато то не е възможно, трябва да се обърнем към утвърден специалист за съвет, какъвто е Петя Милина – лектор с дългогодишен опит в грижата за най-малките.

  Прочетете повече