Новини

 • Знаете ли, че… Над 10% от бебетата на 2020-а празнуват днес и утре!

  Знаете ли, че… Над 10% от бебетата на 2020-а празнуват днес и утре!

  На 6 и 7 януари православната църква отбелязва два от големите християнски празници – Богоявление или Йордановден и Ивановден. А знаете ли, че над 10% от бебетата, родени в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ през 2020 г. празнуват своя първи имен ден на 6 или 7 януари?

  Прочетете повече

 • Нова тикет система намалява чакането пред лабораторията

  Нова тикет система намалява чакането пред лабораторията

  Съвременната медицина и точната диагностика са немислими без лабораторни тестове. Точно за тяхното извършване обаче често изчакването е най-голямо. За да отговорим на честите сигнали на пациентите за дълго чакане и объркан ред, в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше въведена нова тикет система, която да управлява реда пред клиничната лаборатория.

  Прочетете повече

 • Изпратихме 2020-а със София, посрещнахме 2021-а с...

  Изпратихме 2020-а със София, посрещнахме 2021-а с...

  Броени минути след началото на Новата 2021-а година екипът ни посрещна Георги. Малкият мъж вече отсрамва със завидната височина от 51 см по-силната част от човечеството.

  Прочетете повече

 • За край на годината: Хубава новина!

  За край на годината: Хубава новина!

  С хубава новина от екипа на болницата приключваме 2020-а година. Любослава Вълкова, ембриолог в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от повече от 17 години, защити докторска дисертация на тема "Оценка и оптимизиране на витрификацията при човешки предимплантационни ембриони и яйцеклетки".

  Прочетете повече

 • Пожелаваме ви светли празници с нашата специална изложба

  Пожелаваме ви светли празници с нашата специална изложба

  В навечерието на Коледа във фоайето на Медицински комплекс "Д-р Щерев" се появи една много специална изложба. С нея пожелаваме на всички пациенти, чиято борба за бебче ще ги доведе в празничните дни в болницата, скоро да прегърнат мечтата си - така, както са направили дванайсетте майки от снимките на нашия календар за 2021 г.

  Прочетете повече

 • Запознайте се с нашите герои на 2020-а!

  Запознайте се с нашите герои на 2020-а!

  През изминалата година в нашето родилно отделение първа глътка въздух поеха близо 1400 бебета, а над 1350 майки прегърнаха своите новородени рожби за пръв път. Заставайки до тях в най-вълнуващия момент от живота им, ние открихме нашите герои на 2020 година.

  Прочетете повече

 • Работното ни време в празничните дни

  Работното ни време в празничните дни

  Предстоят няколко красиви празника, които ви пожелаваме да посрещнете с най-близките си хора, заобиколени от топлина, уют и светлина! Напомняме призива на здравните власти да си останете у дома и да отбележите Коледа и Нова година във възможно най-тесен семеен кръг. Но ако сте сред пациентите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които преминават през лечение, ето информация как ще работят ключови звена на болницата.

  Прочетете повече

 • Средиземноморската диета и женското репродуктивно здраве

  Средиземноморската диета и женското репродуктивно здраве

  Защо е толкова популярна? Защо е толкова полезна? Отговори на тези въпроси дава в своята статия ембриолог Ирена Антонова от инвитро лабораторията на Медицински комплекс "Д-р Щерев" - научни факти, подкрепени с доказателства.

  Прочетете повече

 • Д-р Магунска за ендометриозата: Не е толкова страшна операцията, страшна е болестта

  Д-р Магунска за ендометриозата: Не е толкова страшна операцията, страшна е болестта

  „Много често пациентките търсят медикаментите пред операция и това е разбираемо, всеки човек изпитва страх. Но не е ли страшно всеки ден да живееш в болка?“ Това заяви д-р Надя Магунска по време на уебинара на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ на тема „Диагностика и хирургично лечение на ендометриоза“.

  Прочетете повече

 • COVID-19 при бременност беше във фокуса на XIV Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  COVID-19 при бременност беше във фокуса на XIV Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Инфекцията с COVID-19 по време на бременност е свързана с повишен риск от заболеваемост и смъртност. Заключението е на проф. Флориана Карбон от Ospedale Maggiore в Милано, Италия. „Начинът на раждане не трябва да се влияе от наличието на COVID-19, защото вагиналните секрети са тествани за вируса и резултатите са отрицателни”, отбеляза тя по време на XIV Софийски симпозиум по репродуктивна медицина.

  Прочетете повече