Новини

 • Хранене и репродуктивно здраве

  Хранене и репродуктивно здраве

  Справянето с множество медицински проблеми, често за дълъг период от време, може да доведе до силно емоционално сътресение в двойката. Ето какъв е опитът на проф. д-р Стефка Петрова, консултант по здравословно и диетично хранене към Медицински комплекс „Д-р Щерев“, за връзката между храненето и репродуктивното здраве на мъжа и жената.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 19 до 25 юли

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 19 до 25 юли

  На 21 юли (неделя) в безплатната практическа Лекция първи грижи за новороденото у дома ще научите повече за ежедневните дейности по обгрижване на вашето съкровище – къпане, преобуване, масажи и как да се справяте с бебешките колики.

  Прочетете повече

 • Ново 3D видео ви показва оплождането и развитието на ембриона в майчиното тяло

  Ново 3D видео ви показва оплождането и развитието на ембриона в майчиното тяло

  Благодарение на второто видео от поредицата 2D/3D клипове на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, с помощта на компютърна анимация, можете да видите чудото на всеки нов живот. Ще си представите как всеки един от нас е преминал пътя на своето развитие след зачеването си, ще видите през какви стъпки ще премине и вашето дете. До появата му водят серия от процеси, а красотата се крие във всеки от тях.

  Прочетете повече

 • Бременни и здрави през любимото лято

  Бременни и здрави през любимото лято

  Бременността е вълшебно време за всяка жена. Но дори любимото лято може да помрачи 9-месечната „приказка”, ако бъдещите майки подценят грижите за себе си и новия живот, който носят. Какъв трябва да е режимът в горещините? Приятел или враг е морето? Коя е най-добрата диета? И как да се опазите от инфекции през лятото? Отговорите дава д-р Гергана Гогова.

  Прочетете повече

 • Специалисти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ представиха начините за запазване на репродуктивни способности при онкологични заболявания

  Специалисти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ представиха начините за запазване на репродуктивни способности при онкологични заболявания

  Лечението на онкологични заболявания може да повлияе негативно върху репродуктивните способности на пациентите, но те могат предварително да се погрижи за запазване на фертилитета, независимо дали тежката диагноза им е поставена в репродуктивна възраст или в предпубертет. Затова е необходимо пациентите да бъдат добре информирани от лекуващите ги онколози. Дейностите по запазването на фертилитета са най-ефективни, когато са споделени между мрежа от специалисти и медицински заведения.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 12 до 18 юли

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 12 до 18 юли

  Въпреки че е лято, полезните инициативи в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ спират, даже напротив. На 16 юли (вторник) ще се проведе Ателието по ранно детско развитие на психолозите от „Аз и Мама“ – заповядайте, ако искате да поработите както над развитието на своето бебче, така и над връзката между вас.

  Прочетете повече

 • Фризьорски услуги за родилките вече предлага Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  Фризьорски услуги за родилките вече предлага Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  От месец юли в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ всяка родилка получава възможност да се погрижи за прическата си в деня на прибирането й у дома с бебчето. Услугата е комплимент от болницата и се предлага напълно безплатно за дамите, избрали да родят при нас. Всяка от тях ще може да повери косите си в ръцете на квалифициран фризьор, който ще й съдейства първата среща на малкия човек с роднини и приятели да е още по-красива.

  Прочетете повече

 • Ембриолог Ирена Антонова: Тегло над и под нормата при жените влияе негативно на репродуктивните им способности

  Ембриолог Ирена Антонова: Тегло над и под нормата при жените влияе негативно на репродуктивните им способности

  Специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ взеха участие в 18-тото издание на Международния конгрес на Академията по човешка репродукция. Д-р Даниела Савова беше делегат на събитието, а ембриолог Ирена Антонова беше избрана за посланик на конгреса. Чрез устна презентация тя изнесе важни данни за влиянието на теглото върху успеха на лечението с асистирани репродуктивни техники. Младши лекар д-р Ивелина Опрова също изнесе презентация като част от програмата на конгреса, посветена на овариалната стимулация при инсеминацията.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 5 до 11 юли

  Какво предстои в медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 5 до 11 юли

  В понеделник (8 юли) е първият модул на Курса по първа помощ за бебета и деца в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Партньорите ни от FirstAid ще ви покажат как да реагирате при внезапно възникнали животозастрашаващи ситуации с вашите бебета и деца. В края на курса, който се провежда в три модула, всеки участник получава сертификат.

  Прочетете повече

 • Сакроколпопексия – успешното лечение на генитален пролапс

  Сакроколпопексия – успешното лечение на генитален пролапс

  Една до три на всеки 10 жени развиват генитален пролапс. Това състояние представлява е смъкване на органите в малкия таз – матка и/или влагалище. Често при това състояние могат да бъдат засегнати и съседните органи – пикочен мехур, уретра и ректум, което води до промяна на тяхното анатомично състояние. Смъкването на гениталиите се лекува най-често оперативно. В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ пролапсът се коригира чрез няколко вида оперативни интервенции с поставяне на платно, което се използва за корекции на херния.

  Прочетете повече