Новини

 • Семинар по ендоскопска гинекологична хирургия

  Семинар по ендоскопска гинекологична хирургия

  Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организират семинар по ендоскопска гинекологична хирургия с телемедицина за млади специалисти, специализанти и студенти по медицина. На 24-ти и 25-ти октомври 2018 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще гостува проф. Инго фон Леферн, директор на Албертинските гинекологични клиники и на Клиниката по акушерство и гинекология на Албертинската болница в Хамбург, Германия.

  Прочетете повече

 • Ко-култивирането подготвя ембрионите за среща с майчиното тяло

  Ко-култивирането подготвя ембрионите за среща с майчиното тяло

  Ко-култивирането на ембриони е една от процедурите, прилагани в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ с цел увеличаване на шансовете при инвитро опит. Техниката по същество представлява взимане на малко количество клетки от лигавицата на матката на жената един или няколко месеца преди хормоналната стимулация, съпътстваща инвитро/ICSI опита. По този начин се подобрява качеството на ембрионите, помага се и на техния „диалог“ с матката след ембриотрансфер.

  Прочетете повече

 • В основата на борбата с рака на шийката на матката са профилактиката и здравната култура

  В основата на борбата с рака на шийката на матката са профилактиката и здравната култура

  Д-р Едвард Михайлович завършва медицина в Медицински университет – Плевен. Специализира акушерство и гинекология във II САГБАЛ “Шейново“. От 2017 г. е част от екипа на проф. Атанас Щерев. Професионалните му интереси са свързани основно с миниинвазивната оперативна гинекология, онкопрофилактиката, общата гинекология, проследяването на бременността и акушерството. Разговаряме с лекаря за добрите практики в акушерството и гинекологията и защо жените раждат на все по-късен етап.

  Прочетете повече

 • Видео анонс за XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Видео анонс за XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Наближава XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, който ще се проведе на 2 и 3 ноември в хотел Маринела, София. Форумът се организира от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и Института по репродуктивно здраве. Гледайте кратък видео анонс, в който ще научите какво ще включва тазгодишната програма на престижното научно събитие.

  Прочетете повече

 • Проф. Никола Персико консултира вътреутробна операция в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Проф. Никола Персико консултира вътреутробна операция в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Днес в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ гостува проф. Никола Персико от университетската болницата ‘L. Mangiagalli’, Милано, Италия. Той беше консултант на вътреутробна операция, извършена успешно от д-р Петя Чавеева, по поставяне на балон-катетър за лечение на тежка диафрагмална херния на неродено бебе.

  Прочетете повече

 • Асистираният хетчинг с лазер увеличава шанса при инвитро

  Асистираният хетчинг с лазер увеличава шанса при инвитро

  Асистираният хечинг е една от допълнителните техники за повишаване на успеваемостта при инвитро процедури, която успешно се внедрява в практиката на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ след натрупване на 10-годишен световен опит при работата с нея. Най-съвременният метод за нейното използване е асистираният хечинг посредством лазер. Ето какво представлява тази техника за повишаване на успеваемостта при инвитро в детайли.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на ембр. д-р Таня Милачич

  Видеовизитка на ембр. д-р Таня Милачич

  Гледайте видеовизитката на д-р Милачич с нейния искрен разказ на за прекрасното усещане при създаването на новия живот, за чувството да помогнеш на борещите се за мечтата си пациенти и за любовта към семейството и приятелите.

  Прочетете повече

 • Тайните на женското и семейното здраве разкриват на XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Тайните на женското и семейното здраве разкриват на XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  На 2-3 ноември 2018 г. в хотел „Маринела“, София, Институтът по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организират дванадесетото издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие. И тази година научната програма включва водещи чуждестранни и български лектори от областта на репродуктивната медицина, феталната медицина, акушерството и гинекологията.

  Прочетете повече

 • Ембриолог Иван Бочев е най-новият доцент в екипа ни

  Ембриолог Иван Бочев е най-новият доцент в екипа ни

  За екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е чест да приветства най-новия доцент в лицето на ембриолог Иван Бочев. Колегата ни, който от години работи в инвитро лабораторията на болницата, вече е хабилитирано лице към Института по биология и имунология на размножаването на БАН.

  Прочетете повече

 • Поздрав за първия учебен ден

  Поздрав за първия учебен ден

  В навечерието на новата учебна година екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ пожелава на добър час на всички ученици с успехи в учението и радост в свободните занимания. Направихме забавен клип, в който проследихме нелекия път към порастването, с поздрав към всички деца и родители по повод първия учебен ден!

  Прочетете повече