Новини

 • Маточната лигавица може да е още по-гостоприемна

  Маточната лигавица може да е още по-гостоприемна

  Мнозина от вас добре знаят как всяка стъпка от инвитро/ICSI процедурата е от значение за успешния и положителен краен резултат. Специалистите на Медицински комплекс "Д-р Щерев" обръщат внимание на всеки етап, прилагайки различни процедури и техники за увеличаване шансовете за забременяване и износване на здраво бебче.Днес ви представяне именно една такава техника, която се планира и прилага в предходния на инвитро/ICSI процедурата месечен цикъл. Наричана LEI локална лезия на ендометриума цели да направи маточната лигавица още по-гостоприемна към бъдещото бебче, увеличавайки дебелината й с до 30%.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на ембриолог Ирена Антонова

  Видеовизитка на ембриолог Ирена Антонова

  Знаете ли как се стига от мечтата да бъдеш принцеса със собствен замък до призванието да създаваш нов живот и да помагаш на нуждаещите се бездетни двойки? Отговорът на този въпрос дава чаровният ни ембриолог Ирена Антонова.

  Прочетете повече

 • Да залепиш ембрион е възможно

  Да залепиш ембрион е възможно

  EmbryoGlue® е патентован швески продукт, който съдържа голямо количество хиалуронан. Ролята му е да подпомогне имплантацията на ембриона след трансфер с цел постигането на успешна бременност. Ембриолепилото спомага за създаването на контактите между клетките на ембриона и на матката, което подпомага процеса на имплантация.

  Прочетете повече

 • Селектирането на най-добрите ембриони – Свещеният Граал на инвитро лабораторията

  Селектирането на най-добрите ембриони – Свещеният Граал на инвитро лабораторията

  В началото на месец ноември във Франция се проведе най-големият кампус на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология, посветен изцяло на работата в инвитро лабораторията. В събитието, провело се под името „Свещеният Граал при оценката на гамети и ембриони“, се включиха ръководителят на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ д-р Таня Милачич и ембриолог Ирена Антонова.

  Прочетете повече

 • Как се анализира яйцеклетка?

  Как се анализира яйцеклетка?

  Оценката на делителното вретено, разположението му в яйцеклетката, ако то е налично в нея, плътността на белтъци и други структури в обвивката й са изключително важни, тъй като именно те определят имплантационния потенциал на бъдещия ембрион.

  Прочетете повече

 • Репортаж за XII Софийски симпозиум

  Репортаж за XII Софийски симпозиум

  Гледайте специалния ни репортаж от най-успешното издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина, който се проведе на 2 и 3 ноември в хотел Маринела. Докоснете се до магията на репродуктивните технологии, качественото акушерство и гинекологията, оперативната гинекология и квалифицираната акушерска грижа, в които в рамките на два дни се потопиха над 300 участници от България и чужбина.

  Прочетете повече

 • Д-р Таня Тимева защити професура

  Д-р Таня Тимева защити професура

  Днес посрещаме нов професор в екипа ни! Един от най-обичаните ни лекари - д-р Таня Тимева, получи своята заслужена професорска титла към Русенския университет.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на доц. Петя Андреева

  Видеовизитка на доц. Петя Андреева

  Когато изречем името на доц. Петя Андреева нейните пациенти се сещат за сериозен професионализъм, висока квалификация и безупречно внимание към детайлите. Това, с което стотици семейства и жени обаче ще я помнят цял живот е, че тя се е борила успешно с тях по пътя към мечтаната рожба или им е помогнала при разрешаването на сложен репродуктивен или гинекологичен проблем. Представяме ви емоционалната видео визитка на прекрасната доц. Андреева

  Прочетете повече

 • Повече от 400 делегати откриха тайните на женското и семейното здраве на XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Повече от 400 делегати откриха тайните на женското и семейното здраве на XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  В рамките на научния форум бяха изнесени 38 лекции и презентации с научна и практическа насоченост от 11 чуждестранни и 27 български лектори. В програмата взеха участие представители на водещи лечебни заведения и университети от България, както и международно признати лекари и учени от Германия, Великобритания, Италия, Франция, Белгия и Израел.

  Прочетете повече

 • Четири пациентки оперира проф. Инго фон Леферн в България

  Четири пациентки оперира проф. Инго фон Леферн в България

  Четири пациентки бяха оперирани от екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в лицето на д-р Иван Димитров и д-р Надя Магунска и немския хирург проф. д-р Инго фон Леферн по време на първата му визита в България. Директорът на Албертинските гинекологични клиники и на Клиниката по акушерство и гинекология на Албертинската болница в Хамбург беше гост на българските си колеги на 24 и 25 октомври.

  Прочетете повече