Курс по първа помощ за бебета и деца стартира в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

20190402 FirstAid siteСпешните състояния при бебета и малки деца са особено опасни и е важно всеки родител да знае как да реагира в подобна ситуацията. Поради това Медицински комплекс „Д-р Щерев“ стартира партньорство с Училище по първа помощ First Aid. От 8 април подготвени лектори ще провеждат Курс за първа помощ при животозастрашаващи инциденти при бебета и малки деца, който ще даде изключително важна и подробна информация на родителите, така че да могат да реагират бързо и адекватно.

Кога и как ще се провежда курсът?
Курсът за първа помощ при животозастрашаващи инциденти включва три модула, като първите им издания са на 8, 15 и 22 април в залата за изписване на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 16:30 часа. Цената на целия курс е 50 лв., а предварителното записване е задължително и се извършва на телефон 02 920 0901 или на регистратурата на болницата. Записването е единствено за целия модул от три обучения, а продължителността на всяко обучение е 90 минути. В обучението могат да се включат и двамата родители или един родител с друг придружител.

Какво е важно?
Специални лекции и практическа симулация ще научат всеки родител как да реагира при внезапно възникнала опасна за живота на детето му ситуация. Подготвен лектор ще научи всеки записал се участник какво се изисква за оказване на първа помощ и каква е спецификата при децата. Ще отговори и на въпроси, като „Как се реагира, ако детето си „глътне“ езика или изпадне в безсъзнание?“, „Какви са правилните действия при травми на различни части от тялото?“ и „Как се третират рани?“
Грипоподобните състояния с висока температура също са често срещани и пораждат страхове у много родители. По време на курса посетителите ще научат как се реагира при висока температура, фебрилни гърчове и дехидратация. Ще бъдат засегнати и често срещани заболявания, които водят до епилептичен припадък, астматичен пристъп, хипоглекимична криза, менингит и енцефалит и каква е адекватната реакция при тях.
Много е важно теоретичните лекции да са придружени с практически занимания, заради това по време на курса ще се правят симулации на спешни ситуации с манекени. Сред тях ще са сърдечен масаж на бебета и малки деца, изработка на шина за обездвижени крайници и техники на кръвоспиране – компресивна превръзка.

Местата за Курса за първа помощ при животозастрашаващи инциденти са ограничени. Запишете се за участие на 02 920 0901!

Новини