Видео: д-р Даниела Савова

„Мечтата ми беше да стана или лекар, или адвокат. Но понеже съм по-емоционална, лекарската професия ми приляга повече. Адвокатите трябва да са малко по-сдържани. В работното си ежедневие „горя“ и изразявам много емоция“, сподели в своята видеовизитка  изключително енергичната д-р Даниела Савова – акушер-гинеколог и репродуктивен специалист, помогнал на стотици жени да чуят съкровеното „мамо“. Гледайте нейната видеовизитка тук:

Д-р Даниела Савова

Д-р Даниела Савова

Позиция:
Акушер-гинеколог, Репродуктивна медицина и АРТ
Управител на Медицински център "Репродуктивно здраве" към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Контакти:
ул. „Христо Благоев“ №25-31, ж.к. „Разсадника“, гр. София
02 920 0901

Д-р Даниела Савова е с близо 20 години опит в областта на акушерството, гинекологията и репродуктивната медицина. От 1999 г. е част от екипа на проф. Атанас Щерев като акушер-гинеколог, а от 2003 г. участва в управлението на Медицински център „Репродуктивно здраве”.

Д-р Савова активно участва в прилагането на нови техники в областта на асистираните репродуктивни техники и е един от първите специалисти в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, успешно въвел метода нанасяне на микролезии върху маточната лигавица с цел подобряване имплантацията на ембриона.

Образование
2006: Магистърска степен по „Здравен мениджмънт“ от Университет „Проф. д-р Асен Златаров”
2000: Специалност „Акушерство и гинекология“ към Медицински университет-София, Университетска болница „Майчин дом”
1990: Медицинска специалност от Медицински университет-София

Допълнителни квалификации
Лечение на стерилитет в напреднала репродуктивна възраст – резултат и възможни усложнения (удостоверение от Български лекарски съюз), 2008
Ранна бременност, ESHRE, Варна, 2008
Нови развития в лечението на стерилитет, Кейп таун, Африка, 2008
Преждевременна яйчникова недостатъчност (удостоверение от Български лекарски съюз и Институт по репродуктивно здраве), 2007
Ендокринология, курс на ESHRE, Лион, Франция, 2007
Стерилитет, Контрацепция, Хормонозаместителна терапия и Гинекологична ендоскопия (Сертификат от Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве), 2007
Стерилитет, контрацепция и хормонозаместителна терапия (сертификатот Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве), Боровец, 2004
Менопауза, Федерацията на европейските микробиологични дружества, Атина, Гърция, 2003
Репродуктивна ендокринология, курс на ESHRE, Атина, Гърция, 2001
ИКСИ (Eppendorf Training, Hamburg), 1999
Добра клинична практика и медицинска педагогика, 1998
Колпоскопия (Висш медицински институт – София), 1998
Ехографска диагностика в акушерството и гинекологията (Висш медицински институт – София), 1996

Научни публикации
Презентация на А&D Pharma, 2010
Сп. Репродуктивно здраве, бр. 13 2007. стр 14-16., 2007

Участия в научни форуми
11 Национален конгрес по стерилитет, контрацепция и хормонозаместителна терапия с международно участие, 2010
IVСофийски Симпозиум с международно участие „Ендометриоза и ефекти върху фертилитета”, 2010
IX Национален конгрес по стерилитет контроцепция хормонозаместителна терапия и гинекологична ендоскопия с международно участие, 2009
VIII Национален конгрес по стерилитет, хормонозаместителна терапия и гинекологична ендоскопия, 2007

Участие в национални и международни комитети
2011-2012: 41 Народно събрание – Работна група за допълнение и изменение на законопроекти свързани с легализирането на заместващото (сурогатно) майчинство

Членства в съсловни организации
От 2010: Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве
От 2001: Европейската асоциация за репродукция и ембриология (European Society of Human Reproduction and Embryology ESHRE)
От 1990: Български лекарски съюз

Награди и отличия
2008 г. – Най-мил и чаровен лекар (САГБАЛ „Д-р Щерев)

 

Репродуктивна медицина
Асистирани репродуктивни техники
Ехографска диагностика

Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са по-близо до вас!

Запишете своя час за преглед на 02 920 0901 или през съвременните ни дигитални канали. Посетете формата ни за записване на сайта, включете се в публичния ни канал във Viber или ни поздравете във Facebook Messenger. Системата ни ще ви преведе лесно и удобно, а часът ви ще бъде сигурно записан, за да се срещнете с избрания специалист.

Видео: Нашите репродуктивните специалисти

Те застават до вас по нелекия път към мечтаното бебе. Те се борят неуморно за създаването на новия живот. Те носят радост за вас, доверилите ни се пациенти. Те са нашите акушер-гинеколози, репродуктивни специалисти. Гледайте нашия специален видеоклип, подготвен с признателност за всеотдайния им труд и благородното призвание да помагат на доверилите им се двойки да изпитат най-голямото семейно щастие – звънкия смях на бебе у дома!

Видео: Родилно отделение

Раждането е тайнство, чудо, мисия! Така го възприемат акушер-гинеколозите от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които разказват в специалния ни видеоклип какво е усещането да поемеш новия живот в ръцете си и да чуеш първото изплакване на току-що родено бебе.

Видео: Благовещение при нас

Гледайте един емоционален разказ за празника, в който са отразени прекрасните чувства на нашите лекари, ембриолози, биолози и акушерки при срещата с малките слънчица, на които са помогнали да се появят на бял свят. Благодарим на нашите пациенти за искрените поздрави от сърце, които отправиха към нашите специалисти!

Консултирайте се с нашите специалисти

Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са още по-близо до вас!

Запишете своя час за преглед на 02 920 0901 или през някой от модерните дигитални канали на болницата. Посетете формата ни за записване на сайта, включете се в публичния ни канал във Viber или ни поздравете във Facebook Messenger. Системата ни ще ви преведе лесно и удобно, а часът ви ще бъде сигурно записан, за да се срещнете с избрания специалист.

АГ специалисти "Репродуктивна медицина и АРТ"