д-р Васил Калев

д-р Васил Калев

Длъжност:
АГ специалист по фетална медицина

Контакти:
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
ул. „Христо Благоев“ №25-31, ж.к. „Разсадника“, гр. София
02 920 0901

Д-р Васил Калев е АГ специалист по фетална медицина към Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Образование

Медицински университет

Допълнителна квалификация

Извършване на първи триместър скрининг за хромозмни анеуплоидии с взет съответен сертификат от Fetal Medicine Foundation. Обучение в извършването на фетална морфология във втори триместър, доплер велосиметрия на плода, оценка дължината на маточната шийка и риска за преждевременно раждане.

Научни публикации

- Ултразвукова диагноза на вродена атрезия на трикуспидалната клапа в първи триместър на бременността. Клиничен случай – сп. Репродуктивно здраве, бр.27/ 2018 г.
- Монохориална моноамниална двуплодна бременност. Серия от клинични случаи и литературен обзор – сп. Акушерство и Гинекология бр. 2/2017 г.

Участие в научни форуми

XI Софийски симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие, София, 2017
Научен симпозиум: бременност и сърдечно-съдови заболявания, София, 2017
II-ри конгрес по „Майчино-Фетална медицина”, Правец, 2017
XVI-ти Световен конгрес по Фетална медицина, Любляна, 2017
Научна конференция „Усложнения на бременността и раждането”, София, 2017
Симпозиум на тема: „Фетална ултразвукова диагностика”, София, 2016
X-ти Софийски симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие, София, 2016
I-ви конгрес по „Майчино-Фетална медицина”, Правец, 2016
Симпозиум на тема „ Фетална ултразвукова диагностика с д-р Филип Дженти”, София, 2016
XXXV-та Национална акушерска конференция, 2016

Членство в съсловни организации

Асоциация по Майчино-фетална медицина
Български лекарски съюз

Майчино-фетална медицина
Проследяване на бременност
Дородова диагностика
Раждане
Лекарите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са по-близо до вас!

Запишете своя час за преглед на 02 920 0901 или през съвременните ни дигитални канали. Посетете формата ни за записване на сайта, включете се в публичния ни канал във Viber или ни поздравете във Facebook Messenger. Системата ни ще ви преведе лесно и удобно, а часът ви ще бъде сигурно записан, за да се срещнете с избрания специалист.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.

Видео: Да спасиш нероден живот – вътреутробните операции в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Всички добри лекари се борят за живота на своите пациенти, но малцина са тези, които го правят дори за онези, които все още не са се родили. Представяме ви видео за уникалните вътреутробни операции на неродени бебета, които се извършват от д-р Петя Чавеева и екипа на Центъра по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Видео: Коледно парти на децата, родени след вътреутробни операции

На 16 декември 2016 г. Медицински комплекс "Д-р Щерев" беше огласен от звънкия смях на десетките деца, родени след приложение на вътреутробна фетална хирургия. На едно място се събраха благодарните родители, прекрасните им малки слънчица и лекарите, помогнали им да запазят своя живот и да се появят на бял свят. Гледайте емоционалния репортаж от събитието, което за пореден път превърна болницата ни в дом на радостта и семейното щастие!