Pediatria840x500

Нашият педиатричен кабинет - акценти

Кабинетът по педиатрия на Медицински комплекс “Д-р Щерев” е разкрит в началото на 2013 г. В  него се осъществява извънболнична здравна грижа на бебета от 0 до 12-месечна възраст.

В кабинета всеки наш малък пациент се потапя в един красив и забавен морски свят от анимирани рибки, костенурки, миди и корали.

Идеята за дизайна и оформлението на кабинета е резултат от няколко месечно проучване на мнението на родители и деца в различна възраст и проведено допитване до детски психолози. Целта е физическият и емоционален комфорт на малките пациенти.

Нашият педиатричен кабинет

Заповядайте в уникалната среда на педиатричния кабинет, където под нежната грижа и внимание на нашите квалифицирани и опитни педиатри вашите деца ще получат най-добрата специализирана консултация.

Здравната грижа, извършвана в педиатричния ни кабинет, включва:

- Проследяване на развитието, профилактични прегледи и специализирани консултации – измерване тегло, ръст, физическо и нервнопсихическо развитие;

- Специализирани неонатологични прегледи: трансфонтанелна ехография, ехография на тазобедрени стави, ехокардиография;

- Диагностика и извънболнично лечение на заболяванията във възраст 0-12 месеца;

- Назначаване на лабораторни изследвания в обем съобразно поставената работна диагноза  – хематологични, биохимични, микробиологични, паразитологични, серологични и др.;

- Контролни прегледи с цел проследяване състоянието на детето, на заболяването и ефекта от приложеното лечение;

- Амбулаторно проследяване на преждевременно родените деца (недоносени са всички деца, които са родени преди 37 гестационна седмица. Около 2% от тях са екстремно недоносени – родени преди 32 г. с.);

- Съдействие при хоспитализация на детето и проследяване на случая в подкрепа на родителите;

- Информация и съвети за рационално хранене на кърмачето и изключително кърмене, захранване на кърмачето и преходът от изцяло млечно хранене към въвеждане на немлечни храни.
Педиатрични грижи - свържете се с нас

За да си запишете час при педиатър или да научите повече за нашия абонаментен пакет за неонатологично проследяване, се обадете на контактния ни център: 02 920 09 01.

Видео: Педиатричният кабинет в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Нашата грижа и внимание не приключва с проследяването на бременността и раждането на вашето съкровище. За най-малките сме създали приказен педиатричен кабинет с прекрасни педиатри, при които прегледите преминават с предразполагащо и персонално отношение към всяко дете. Гледайте специалното ни видео за нашия уникален педиатричен кабинет и лъчезарните ни специалисти.

Педиатрични грижи - обобщение

Повишаване на защитните сили на организма на детето чрез следене за правилния хигиенен режим на отглеждане, даване на съвети за провеждане на закалителни процедури, даване на указания за провеждане на препоръчителни имунизации. За всичко това ще ви помогнат нашите специалисти педиатри. Поинтересувайте се и за пакет за неонатологично проследяване в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Неонатология/Педиатрия