Новини

 • Честит Бабинден 2023

  Честит Бабинден 2023

  Изминаха 3 години след като в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ започна мащабна вътрешна реформа, която да позволи насърчаването на раждането по естествените родови пътища (т.нар. нормално раждане) при нас, вярвайки, че това е изпълнение на най-добрата европейска медицинска практика в защита на здравето и интереса на нашите пациенти. От началото на реформата в нашата болница са проведени 4502 раждания. От тях 2888 са вагинални и 1614 оперативни. Родени са 4598 бебета – 2387 момчета и 2211 момичета. Общото съотношение за изминалите три години е 65% раждания по естествените родови пътища и 35% оперативни родоразрешения, което ни превръща във водещото родилно отделение в България по този показател. Това е благодарение на смелите и борбени жени, доверили се на нашите родилни екипи.

  Прочетете повече

 • Безплатни консултативни прегледи за двигателни развитие на деца

  Безплатни консултативни прегледи за двигателни развитие на деца

  Нашата грижа и внимание за вашите съкровища продължава и след зачеването и раждането им. От месец януари в нашия Сектор по физиотерапия и рехабилитация се възобновяват отново безплатните детски консултации за двигателно развитие. Всеки четвъртък от 12:00 до 19:00 ч. с предварително записан час на телефона на Сектора - +359 877 531 719 можете да запишете час за безплатен консултативни преглед при специалист за бебета и деца от 0 до 14 години за двигателното им развитие.

  Прочетете повече

 • Разкриваме Ендометриоза център към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Разкриваме Ендометриоза център към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Щастливи сме да обявим, че от месец януари 2023 г. към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ официално отваря врати специализиран Ендометриоза център. Завеждащ на Ендометриоза центъра ни е доц. Надя Магунска, АГ специалист и оперативен гинеколог с дългогодишен опит в ендоскопската гинекологична хирургия. Новоразкритият Ендометриоза център към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ включва мултидисциплинарен екип от водещи специалисти в няколко медицински специалности и съпътстващи лечението направления. Нашият екип може да предложи комплексен подход към профилактиката, диагностиката, терапията и поддържащото лечение, като по този начин лекуваме всички аспекти на заболяването ендометриоза.

  Прочетете повече

 • Как изпращаме 2022 и посрещаме 2023 (данни)

  Как изпращаме 2022 и посрещаме 2023 (данни)

  В първите дни на 2023 година е време да ви представим равносметката на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за изминалата година. Родилното ни отделение завърши 2022 година с общо 1044 родени бебета, от които 519 момичета (49,9%) и 522 момчета (50,1%). Тези малки съкровища се родиха при нас след 1013 раждания, от които 697 по естествените родови пътища (69%) и 316 с цезарово сечение (31%). И през 2022 г. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ продължи да бъде лидерът по т.нар. нормални раждания сред най-големите родилни отделения в България. Последното бебе за 2022 г. при нас се роди в 9:00 ч. сутринта на 31 декември, а първата родилка за 2023 беше приета в 01:04 ч. на 01 януари.

  Прочетете повече

 • Психологически аспекти на ендометриозата

  Психологически аспекти на ендометриозата

  Продължаваме да ви запознаваме със серия от специализирани статии, свързани с диагностиката и терапията на ендометриоза. Статиите са подготвени от членовете на мултидисциплинарния екип на Ендометриоза центъра към Медицински комплекс „Д-р Щерев“, който ще бъде официално открит през месец декември 2022 г. Представяме ви статията подготвена от нашия психолог Катя Христова относно психологическите аспекти на заболяването еднометриоза.

  Прочетете повече

 • Приложение срещу рака на гърдата

  Приложение срещу рака на гърдата

  На 15 ноември от 18:00 ч. болницата ни ще бъде символичен домакин на ОНЛАЙН пациентска беседа на тема „Наследствен рак на гърдата“. В нея освен д-р Василева участие ще вземат ръководителят на нашата генетична лаборатория проф. Иванка Димова и оперативният ни гинеколог д-р Елица Валериева. Припомняме ви, че през месец октомври в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше представено приложението LIFE.

  Прочетете повече

 • XVI Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  XVI Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  На 25 и 26 ноември 2022 г. ще се проведе шестнадесетото издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина. И тази година престижното научно събитие се организира благодарение на съвместната работа на Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

  Прочетете повече

 • Проф. Щерев с награда в инициативата He’s the man на портала Dir.bg

  Проф. Щерев с награда в инициативата He’s the man на портала Dir.bg

  Горди сме да ви съобщим, че проф. Атанас Щерев получи награда в тазгодишното издание на инициативата He’s the man на водещия информационен портал Dir.bg. Пред водещия Деян Веселинов и гостите на Dir.bg професорът на революцията в IT света Мартин Вечев, бащата на ин витрото проф. Атанас Щерев, музикалният магьосник с вълшебна пръчица Найден Тодоров, най-превежданият и най-награждаваният съвременен български писател Георги Господинов, един от най-обичаните български актьори Малин Кръстев и един от най-успешните ни футболисти Димитър Бербатов разкриха какви са съкровените им и неписани правила за успех.

  Прочетете повече

 • Безплатни процедури за родилки за стягане на тазово дъно със специализиран стол EMSELLA BTL

  Безплатни процедури за родилки за стягане на тазово дъно със специализиран стол EMSELLA BTL

  Остават по-малко от два месеца да се възползвате от вашите безплатни процедури за стягане на тазовото дъно. До края на годината всички жени, родили в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, без значение от вида на раждане, могат да се възползват от една безплатна процедура на специализиран стол EMSELLA BTL (няма ограничение кога е било раждането при нас).

  Прочетете повече

 • Кинезитерапевтични методики за укрепване на тазовото дъно

  Кинезитерапевтични методики за укрепване на тазовото дъно

  Секторът по Физиотерапия и рехабилитация към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлага широк набор от методики, които да подпомогнат репродуктивното здраве на жената и мъжа. Предлагаме ви следващия текст, подготвен от нашите специалисти, по темата за Кинезитерапевтични методики за укрепване на тазовото дъно.

  Прочетете повече