Участие на нашите репродуктивни специалисти на международния годишен конгрес на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология през лято 2022

ESHRE 2022 (450 × 250 px)В изминалите седмици ви представихме накратко последните научни участия в изминалите летни месеци на представители на нашия екип от репродуктивни специалисти ембриолози и биолози. Целта на тези международни участия е нашите специалисти от IVF лабораторията и андрологичния ни сектор да продължават да се развиват и обучават, за да прилагат най-иновативните репродуктивни техники и методики в грижата за доверилите ни се пациенти. Следващото участие, с което искаме да ви запознаем, е включването в международния конгрес на ESHRE (Европейското дружество по човешка репродукция и ембриология) на Ръководителя на  IVF лаборатория и андрологична лаборатория в Медицински комплекс „Д-р Щерев” доц. Таня Милачич, дб и старши клиничен ембриолог Ирена Антонова.

 

След 3 години прекъсване заради COVID пандемията нашите репродуктивни специалисти се включиха и в 38 годишна среща на ESHRE. Конгресът в Милано събра над 10 000 делегати. Той представи най-новите и значими научни постижения в сферата на репродуктивната медицина и задава нова посока в по-успешната практическа работа на медицинските центрове по асистирана репродукция в Европа и света. Изкуственият интелект е много гореща тема в момента, която се развива. С помощта на различни софтуери, които са анализирали над 100 000 ембриона, вече може да бъде направена най-добрата оценка за това кой ембрион има имплантационен потенциал и кой е с добро качество, и това ще става много бързо и много обективно. На Конгреса на ESHRE нашите репродуктивни специалисти имаха възможност да се срещнат и с техните колеги, водещи световни учени и практици в областта на модерните репродуктивни технологии.

 

Подобно научно развитие поставя създаването на живот на едно съвсем различно ниво, убедена е доц. Милачич. Според нея следването на европейските стандарти, непрекъснато усъвършенстване и прилагане на нововъведения в клиничната практика, са водещи за ембриологичния и биологичния екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ да следва нашата основна мисия – да създаваме радост за доверилите ни се пациенти.

 

Новини