Aнтистрес мануални терапии при емоционални проблеми и тревожност

Antistress (450 × 250 px)Постигането на успех при проблемно забременяване много често изисква комплексен мултидисциплинарен подход с грижа от различни специалисти. Отделението по репродуктивна медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се подпомага успешно от нашия Сектор по физиотерапия и рехабилитация. По този начин се увеличават шансовете за успех при лечение за забременяване на жени и двойки с различни видове инфертилитет чрез прилагане на широк набор от физиотерапевтични и кинезитерапевтични терапии от нашите водещи физиотерапевти. В следващите редове ще ви запознаем с възможностите на антистрес мануални терапии при емоционални проблеми и тревожност преди или в хода на лечение при проблемно забременяване.

 

Антистрес масажът напълно неутрализира стреса, повишава имунната защита и нормализира обменните процеси на организма. На пръв поглед, лек и грациозен, този ритуал е способен само с един сеанс да постигне мощен стабилизиращ ефект, като възвръща енергията и увереността в собствените сили. Масажът отстранява енергийните блокажи в тялото, като така подобрява кръвообращението и стимулира лимфната система. Към него са включени пилинг за тяло и масло за тяло.

 

Ароматерапията е метод за лечение или превенция на определени заболявания, чрез използване на етерични масла. Лечението с аромати датира от древни времена, но терминът „ароматотерапия/ароматолечение” е въведен през 1936г. от френския изследовател М. Гатефосе - специалист по етерични масла.

 

Обонянието е един от петте сетивни органа /зрение, слух, вкус, осезание и обоняние/, чрез които човек получава цялостна информация за околната среда. Етеричните масла могат да постъпят в организма чрез инхалация, обтривания и масажи, ароматни вани, устни промивки, компреси и др.

Етеричните масла, които се включват в ароматолечението нормализират функциите на редица органи и системи в организма. Регулират хормоните, повишават работоспособността и самочувствието. Под въздействие на мозъка, имунната система и хормоните се отделят невропептиди, които от своя страна повлияват стреса, депресията, гнева, щастието, загрижеността.

 

Използването на определени етерични масла може да повлияе върху тези състояния и да доведе до успокояване, релаксация, лечение, баланс, тонизиране и изчистване.

Ароматерапията има антисептично и дезинфекционно, пикочогонно, успокояващо, болкоуспокояващо, възбуждащо или бактерицидно действие в зависимост от маслата, които се използват.

 

Доказано е, че когато бъбреците не функционират добре при мъжа, това може да доведе до ниско количество на сперма. Определена комбинация от масла може да се използва за тонизиране на бъбреците и черния дроб и съответно да доведе до увеличаване количеството.

 

Ароматотерапията се използва и за контролиране на цикъла при аменорея, къс или дълъг цикъл.

Прилагането на мануалните практики се извършва в спокойната и приятна атмосфера на нашия специализиран Сектор по физиотерапия и рехабилитация от водещи специалисти.

 

За повече информация за приложимите при вас антистрес процедури попитайте вашия репродуктивен специалист или се консултирайте със специалистите в Сектора ни по физиотерапия и рехабилитация на тел. +359 877 53 17 19 (viber) и e-mail: physio.shterevhospital.com

 

Новини