Д-р Петя Чавеева е сред номинираните в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява“

1Dr_Chaveeva_Credoweb_450x250Д-р Петя Чавеева с номинация в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява“, организирана от CredoWeb - социалната платформа за здраве в България. Ръководителят на Отделението по фетална медицина към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е сред номинираните, защото е от онези лекари, които са се превърнали в голяма надежда за медицината в България. През 2018 г. е отличена в ежегодните награди „Лекар на годината” на Българския лекарски съюз с приза „Млада медицинска надежда в България“.

Д-р Петя Чавеева е първият лекар, който прилага вътреутробна операция в България. От 2014 година досега родените след животоспасяващи вътреутробни операции деца у нас вече са 40. Тя внедрява в практиката на вътреутробните операции в България общо пет миниинвазивни процедури – лазерна аблация на плацента, интраутеринна фетална хемотрансфузия (вътреутробно кръвопреливане), оклузия на фетална трахея с балон-катетър, интерстициална лазер аблация и белодробен шънт.

Превърнала се е в един от лекарите, за които най-съкровените мечти и надежди на пациентите си лична мисия.  Д-р Чавеева е лекар, на когото пациентите имат пълно доверие и приемат като част от семейството си. Всеки неин пациент остава част от живота й.

Всички медицински лица с профил в CredoWeb може да подкрепят д-р Чавеева в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява“, като гласуват за нея в сайта на CredoWeb. За целта трябва да последвате профила ѝ в платформата, който може да откриете тук https://bit.ly/2XZJAuM. Ако вече следвате д-р Чавеева е необходимо първо да натиснете бутона два пъти, за да спрете следването и след това отново да натиснете „Последвай“.

Новини