Нутрициониста д-р Альона Гъркова се включва към нашия екип

Dr. Allya (450 × 250 px)Радостни сме да съобщим, че от началото на 2023 г. екипът ни се разраства с още един специалист. Всички пациенти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ могат да се възползват от консултациите и специализираните изследвания, предлагани от нутрициониста д-р Альона Гъркова.

 

Професионалният път на д-р Гъркова започва с получаването на специалност Фармация в Медицински университет – София. След обучението си тя започва да работи в областта на превантивната медицина и здравословния режим. Д-р Гъркова се вдъхновява от медицината, която отговоря на правилото „първо не вреди“, затова завършва специализация по Клинична ароматерапия в Белгия – College International Dominique Baudoux. Изучава действието на лечебните есенции в областта на педиатрия, дерматология, акушерство и гинекология, респираторни заболявания. Търсеща тайната за здравe  и дълголетие и как да се промени хода на дори генетично детерминирани заболявания, тя започва да работи в областта „longevity“ и „anti-aging“ и завършва Медицина в Медицински университет - София. Вярва, че храната е лекарство и основна превантивна сила за здраве и дълголетие. Професионалният й път продължава в Университета в Париж- Université Paris Cité, където се квалифицира в клиничното и терапевтично хранене. Под ръководството на проф. Дал в Париж работи в областта на превантивната медицина и глобален anti-aging. Завършва квалификация по Хранене в областта на репродуктивните проблеми и хранене по време на бременност (Monash University). Д-р Гъркова вярва и в лечебната сила на Йога. Тя е сертифициран учител по Терапевтична йога и Ин йога-Yoga Alliance RYS200 (Everest Yoga Institute-India).

 

Д-р Альона Гъркова е част от мултидисциплинарния екип на новоразкрития ни Ендометриоза центъра. Всяка сряда предиобед тя има график за пациенти, диагностицирани с ендометриоза за консултиране на техния хранителен и здравословен режим, свързан със заболяването им.

 

Извън графика в Ендометриоза центъра д-р Гъркова ще има график всеки петък предиобед, в който ще приема жени и мъже с репродуктивни проблеми, бременни жени, жени в менопауза и пациенти с различни хранителни проблеми за консултиране и изготвяне на хранителен режим съобразно техните оплаквания.

 

Професионалните грижи, които д-р Гъркова ще предлага в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са специализирана консултация с нутриционист на цена от 80,00 лв., изготвяне на комплексен хранителен режим на цена от 200,00 лв. и провеждане на тест за хранителна чувствителност на цена от 250,00 лв.

 

Записването на час за консултация става чрез контактния ни център на тел. 02 920 09 01 или чрез онлайн формата за записване тук: https://shterevhospital.com/appointment изберете кабинет „Ендом.център: Хранителен режим“ и д-р Альона Гъркова.

Новини