Нова среда в IVF лабораторията ни при инвитро процедури на жени в напреднала репродуктивна възраст

IVF media (450 × 250 px)Продължаваме да ви представяме последните научни участия в изминалите летни месеци на представители на нашия екип от репродуктивни специалисти ембриолози и биолози.

 

Ръководителят на  IVF лаборатория и андрологична лаборатория в Медицински комплекс „Д-р Щерев” доц. Таня Милачич, дб и старши клиничен ембриолог и  ръководител на лабораторията сектор криобиология  Любослава Вълкова, дб се включиха в специализиран уъркшоп на компанията Irvine. На форума беше представена нова разработена среда при инвитро процедури за жени над 37 години, която може да подобри качеството на ембрионите. Според специалистите на Irvine, създали новото поколение среди, се смята че по-малките количества лактат, които се съдържат в тях ще помогнат за подобряване на ембрионалното развитие и достигането на ембрионите до ден пети (стадий бластоцист), което е силно редуцирано при жени над 35-37 години и особено при дамите на и над 40 годишна възраст. Факт е че след 40 години на жената, качеството на яйцеклетките намалява значително, съответно и на получените ембриони. Средата от ново поколение значително повишава шансовете за успешно инвитро, подчерта доц. Милачич.

 

Новата среда вече се прилага в Медицински комплекс “Д-р Щерев” от месец юни и специалистите ни отчитат подобрено развитие на ембрионите при пациентки в напреднала репродуктивна възраст.

 

Ако се интересувате от нейното приложение при вашата процедура, попитайте вашия лекуващ АГ репродуктивен специалист.

Новини