Безплатни консултативни прегледи за двигателни развитие на деца

kidsconsultations (450 × 250 px)Нашата грижа и внимание за вашите съкровища продължава и след зачеването и раждането им. От месец януари в нашия Сектор по физиотерапия и рехабилитация се възобновяват отново безплатните детски консултации за двигателно развитие. Всеки четвъртък от 12:00 до 19:00 ч. с предварително записан час на телефона на Сектора - +359 877 531 719 можете да запишете час за безплатен консултативни преглед при специалист за бебета и деца от 0 до 14 години за двигателното им развитие.

 

Консултативните прегледи от лекар физиотерапевт са насочени към две възрастови групи деца:

 

ОТ 1 МЕСЕЦ ДО 6 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Двигателната активност при децата до предучилищна възраст се разглежда като сложна форма на поведение, която зависи от многообразните фактори на външната среда и отразява възрастовите особености на детския организъм.

 

Съзнателните и целенасочени двигателни действия се отразяват благотворно върху цялостното развитие на детето, усъвършенстват функциите на организма, способства се приспособяването към условията на средата.

 

Консултативния преглед се състои в извършване на антропометрични измервания и провеждане на двигателни тестове, съответстващи на възрастта на детето. Допълнително специалист физиотерапевт ще препоръча съвети относно двигателното натоварване на детето.

 

ОТ 6 ГОДИШНА ДО 14 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Значителна част от нарушенията на телесната стойка при децата носят чисто функционален характер и една от причините е слабостта на мускулите. Това налага основните средства за физическа подготовка да бъдат насочени към оптимално развитие и укрепване на мускулната система на детския организъм. Развитието усъвършенстването на опорно-двигателния апарат и мускулната система се повлияват от двигателната активност на децата и рационалното използване на разнообразни и дозирани физически упражнения.

 

Гръбначния стълб е един от най-важните компоненти на човешкото тяло. Той ни осигурява гъвкавост и действа като амортисьор, който поглъща всички стресови натоварвания, на които сме подложени ежедневно.

 

Важно е да се знае, че гръбначните изкривявания в повечето случаи при деца са лечими, но е важен етапа, в който те са диагностицирани. Затова навременната консултация и диагностика е необходимо средство за правилното двигателно развитие на детето.

 

Консултативния преглед при физиотерапевт се състои в извършване на антропометрични измервания, тестуване на подвижността на гръбначния стълб и правилно телодържание и гръбначни изкривявания. Допълнително специалиста ще препоръча съвети относно двигателното натоварване на детето.

 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

Повече информация за антропометричните изследвания при деца, за физиотерапията и лечебната физкултура в детска възраст можете да прочетете от следния линк.

Новини