Нов успех на д-р Мариела Василева

Dr. Vasileva - certificate (450 x 250 px)Щастливи сме да ви съобщим за поредния успех на член на екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Миналата седмица д-р Мариела Василева, хирург със специализация по хирургия на гърда, участва във финалната среща и успешно положи изпит на петата кохорта на Сертификата за компетентност за рака на гърдата към Европейското училище по онкология. Европейското училище по онкология е организирано от Европейския съюз и има основна задача да обучава лекари онколози, като помага за преодоляване на съществуващите различия в методите за лечение, показанията за операция, лъчетерапия и химиотерапия, за профилактика и ранна диагностика на онкологичните болести.

Програмата на Сертификата за компетентност, в която взе участие д-р Василева, продължава 1,5 години с 5 онлайн модула, завършващи с тест в следните тематични кръгове:

1) Епидемиология и превенция, биология и клинични проучвания;

2) Принципи на диагностиката, DCIS и генетични предразположения;

3) Модел на центрове за лечение на рака на гърдата ;

4) Менажиране на ранен рак на гърдата

5) Менажиране на напреднал рак на гърдата, рак на  гърдата при мъже и подкрепящи грижи. 

 

Наред с теста като част от програмата за сертифициране д-р Василева участва успешно в 3 присъствени събития:

1) Годишната конференция за рака на гърдата на Сен Гален, март 2023, Виена, Австрия;

2) Годишната конференция за авансирал рак на гърдата в Лисабон, ноември 2023, Лисабон, Португалия

3) Финална среща в университета в Улм, Германия с изпит и сертификат от Улмския Университет и Европейското училище по онкология.

 

В програмата за сертифициране през тези близо две години взеха участие 30 души от цял свят. Горди сме, че д-р Василева е вторият български специалист с такъв сертификат и единствен представител на България в последното издание на програмата. Пожелаваме й още много научни и квалификационни успехи, които да повишат нейните умения и възможности да помага на доверилите й се пациенти!

Новини