Нова апаратура в помощ на нуждаещите се мъже и двойки

vibro_ejaculator(450х250)Репродуктивният екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ продължава да разширява обхвата на грижите, които предлагаме в помощ на пациентите, борещи се за зачеване със своето мечтано бебе. От лятото на 2022 отделението ни по репродуктивна медицина и асистирани репродуктивни технологии се оборудва с нов модел устройство,  което подпомага възпроизводството при мъже с нарушения на еректилната функция (причинени от психологическа травма, антидепресанти, други медикаменти), както и при увреждания на гръбначния стълб (парализа, частична парализа и други).  

 

Новата специализирана апаратура (виброеякулатор) работи чрез механична стимулация, а не чрез стимулация с ток на простата. Използването му става след предварително записване на предварително записване на час на регитратурата или чрез контактния център на болницата на тел. 02 920 09 01. Необходимо е записването на час да се извърши минимум седмица по-рано, тъй като апаратът изисква подготовка. Цената на процедурата с виброеякулатор е 200 лв. При извършване на процедура в комбинация със спермограма цената е 250 лв.

 

При приложението на методиката се извършва  инструктаж от биолог или андролог, за да може процедурата да е безвредна и безболезнена. При успешно отделяне на еякулат, последният може да бъде изследван и при наличие на подвижни сперматозоиди съответно замразен и използван в подходящ момент за интраутеринна инсеминация или инвитро процедура, в зависимост от качеството му.

 

Наличието на представената апаратура може да се улесни процесът на забременяване при посочената патология при мъжа и да се избегнат някои по-инвазивни процедури като тестикуларна биопсия или епидидимална аспирация.

 

Важно за пациентите ни, претърпели травма на гръбначния стълб - добре би било да направят опит за замразяване на сперматозоиди до 6 месеца след травмата и максимум до 2 години след нея. Отлагането във времето може силно да намали производството на сперматозоиди.

 

Пожелаваме успех на всички пациенти, които ще се възползват от новата апаратура!

Новини