Представители на ембриологичния ни екип участваха в международен уоркшоп по витрификация

Marbea_workshop_450x250Модерните асистирани репродуктивни технологии дават шанс на много двойки, страдащи от инфертилитет, да постигнат мечтаната бременност. Въпреки това знаем, че инвитро лечението не е панацея и средната успеваемост в световен мащаб е около 30-35%. За да се подобрят резултатите на нашите пациенти, специалистите от IVF лабораторията и андрологичен сектор продължават да се развиват и обучават, като и тази година бяха част от най-важните медицински форуми, на които се обсъждат последните репродуктивни техники. В три поредни новини ще ви представим накратко последните научни участия в изминалите летни месеци на представители на нашия екип от репродуктивни специалисти ембриолози и биолози.

 

Първото събитие с участие представители на нашия екип, което искаме да ви представим, е специализиран уоркшоп в Марбея, Испания. На него взеха участие ръководителят на  IVF лаборатория и андрологична лаборатория в Медицински комплекс „Д-р Щерев” доц. Таня Милачич, дб и старши клиничния ембриолог и  ръководител на лабораторията сектор криобиология  Любослава Вълкова, дб. Обучението беше посветено на витрификацията (методика за замразяване) на ембриони и яйцеклетки. По време на специализирания уоркшоп доказани световни специалисти показаха различни техники за витрификация и размразяване на яйцеклетките и ембрионите, с  които след това могат да подобрят шансовете за преживяемостта на яйцеклетките и ембрионите.

 

 Според ембриолог Вълкова запознаването със опита на водещите специалисти и с последните тенденции в сферата на витрификацията дава възможност да се приложи с още по-голяма прецизност тази методика в лабораторията на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Това разкрива пътя към успешно усъвършенстване на екипа за постигане на повече бременности при IVF процедури след криопрезервация и размразяване на ембриони и яйцеклетки.

Новини