България става домакин на специална филмова прожекция в Световния месец за борба с ендометриозата

Below the belt (450 × 250 px)

Щастливи сме да съобщим, че с подкрепата на Ендометриоза центъра към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ България става домакин на специална филмова прожекция в Световния месец за борба с ендометриозата

 

За пета поредна година Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“  ще проведе мащабна кампания с цел повишаване на информираността относно заболяването ендометриоза.

 

В навечерието на Ендо Март 2023, на 28 февруари 2023 г от 17ч. в Дом на киното, гр.София, фондацията ще бъде домакин на специална прожекция от световното турне на филма “Below the belt” (Удар под кръста-порочният кръг на ендометриозата) с продуценти Хилъри Клинтън, Росарио Доусън и Шанън Кон. 

 

Документалният филм представя вдъхновяващите истории на четири пациентки, търсещи отговори за мистериозните си симптоми, за да разкрие важни аспекти на живота с ендометриоза – от менструалното табу и неглижирането на симптомите от лекарите до широко разпространените проблеми в здравните системи по света. Филмът открехва завесата пред личния свят на жените с ендометриоза и влиянието, което това заболяване оказва върху ежедневието им, взаимоотношенията им с близките и професията им. През призмата на ендометриозата – заболяване, което засяга всяка девета жена, филмът показва как обществото често отхвърля, подценява и не вярва на жените.

 

Водещ на събитието ще бъде Стефан Щерев (100% Будни, БНТ), а участници в дискусията след прожекцията на филма ще бъдат изявени медицински специалисти, психолози, журналисти и пациенти. Основни партньори на прожекцията са Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и гр.София и Гедеон Рихтер.

 

Повече за филма и събитието, можете да откриете тук: bit.ly/3jEfs7V

 

Както всяка година, фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве” инициира безплатни прегледи в цялата страна през март и април 2023 г. Кампанията има за цел да даде достъп на жените с ендометриоза или съмнения за това заболяване до надеждни специалисти, за да получат навременна и адекватна помощ. В кампанията ще се включи и новразкрития Ендометриоза център към Медицински комплекс „Д-р Щерев“  https://bit.ly/endometriosis_center

 

Очаквайте скоро информация за инициативите в рамките на тазгодишното издание на Ендо Март 2023 г.

 

Новини