Представяме ви теста Андрофлор

androflor_450x250Вече ви съобщихме, че от месец юни Медицински комплекс „Д-р Щерев“ въвежда серия от нововъведения в своите ембриологична, андрологична и генетична лаборатории, насочени към подобряване на шансовете за успех на двойки, борещи се за забременяване. Започнахме миналата седмица с представянето на специализиран тест за еднометриален микробиом за жени, на които предстои процедура по асистирана репродукция. Сега се насочваме към господата с представянето на теста Андрофлор®.

Защо въвеждаме Андрофлор®:
Инфекциите в мъжкия урогенитален тракт са проблем от глобален мащаб и придобиват все по-голямо социално и икономическо значение. Урогениталните инфекции са най-честата причина за нарушения в репродуктивните функции при мъжете и основен фактор за развитието на стерилитет. Острите и хронични инфекции увреждат зародишния епител на тестисите, нарушават сперматогенезата и влошат качеството на семенната течност. Липсата на симптоми нерядко е причина инфекциите да останат незабелязани и предадени и на половия партньор.

Много често в етиологията на инфекциозния процес участват няколко инфекциозни причинителя, което затруднява правилното диагностициране и лечение на мъжкия стерилитет. Често причина за инфекцията е повишеният брой условно-патогенни микроорганизми, които нормално присъстват като компонент на микрофлората в мъжкия урогенитален тракт и това може да наруши процеса на сперматогенезата, както и да повиши нивата на реактивните радикали, които от своя страна могат да нарушат компактната ДНК на сперматозоидите. Това налага използването на количествени методи за определяне на клинично значимата концентрация на тези микроорганизми.

Какво представлява Андрофлор®:
Андрофлор® e съвременен Real-Time PCR базиран тест, който въвеждаме в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Специализираното изследване позволявя извършването на комплексен анализ и оценка на микрофлората в мъжкия урогенитален тракт и откриване на полово-предавани инфекции.

Кога е подходящо да се прилага Андрофлор®:
• При симптоми на урогенитални инфекции;
• При установяване на причините за стерилитет;
• При планиране на бременност – изследване на двамата партньори за редуциране на риска от усложнения по време на бременност, както и увреждане на плода;
• При мониторинг на ефективността на лечението. Профилактика и анализ на състоянието на микрофлората при здрави мъже.

За повече информация за теста Андофлор® и ползите от неговото провеждане може да се обърнете към вашия лекуващ лекар от екипа ни от репродуктивни специалисти.

Очаквайте следващата седмица представяне на третото нововъведение за повишаване на успеваемостта от процедура по асистираната репродукция, което се прилага в нашите специализирани лаборатории.

 
Новини