prenatest840x500

PRENATEST - акценти

- Тестът идентифицира повече от 99,9% от аномалиите с тризомия 21 (синдром на Даун).

- Предлагането на теста PrenaTest в България е част от концепцията на Медицински комплекс „Д-р Щерев” за развитието на модерен център по фетална и пренатална медицина.

- Благодарение на неинвазивните пренатални тестове пациентите в болницата ни се възползват от достиженията на световната медицина в областта на грижата за бременната жена и носеното от нея дете.

PRENATEST - неинвазивен пренатален тест

Какво e PrenaTest пренатален тест?


PrenaTest е съвременен ДНК тест, който позволява още в началото на 9-ата седмица на бременността с точност да се разбере, дали вашето дете ще се роди с определени генетични аномалии като синдром на Даун, синдром на Патау, синдром на Едуардс или някои дефекти, свързани с половите хромозоми. PrenaTest е приложим и при многоплодна бременност, както и след зачеване чрез методите за асистирана репродукция.

За кого е препоръчителен пренаталният тест PrenaTest?


PrenaTest тест е подходящ за всяка бременна жена, но е особено препоръчителен при жени над 35-годишна възраст; с ултразвукова находка на хромозомна аномалия, установена при първи триместър скрининг тест. Използва се при пациенти с анамнеза за тризомия при предходно раждане, както и при бременности  с предходни спонтанни аборти.

Кога и как се извършва пренаталният тест PrenaTest?

Тестът може да се извърши още в началото на 9-а гестационна седмица на бременността. Кръвната проба за извършване на PrenaTest тест се взема в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, след което се изпраща за анализ в немската лаборатория LifeCodexx.
PRENATEST - свържете се с нас

PrenaTest пренатален тест се извършва след предварително записване на час от понеделник до четвъртък между 09:30 – 13:30 часа.

Запишете си час за пренаталния тест PrenaTest, като се обадите на контактния ни център: 02 920 09 01.

За допълнителна информация и получаване на резултати се свържете с  генетичната ни лаборатория: 0897 094 423.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.

PRENATEST - обобщение

PrenaTest е пренатален тест за хромозомни аномалии, при който без никакъв риск от загуба на бременността се взима стандартна проба от майчината кръв, от която се изолира ДНК на бебето. Технологията, базирана на ДНК анализ, използвана при PrenaTest тест, установява с точност до 99% наличието на определени генетични аномалии на плода. Тестът се извършва още от 9-а гестационна седмица на бременността.

Неинвазивни пренатални тестове
Неинвазивни пренатални тестове
назад