Заповядайте на официалното откриване на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в гр. Сливница

Opening_SlivnitsaСемейството от лечебни заведения към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се разширява с още един член. На 08 юни 2023 г. (четвъртък) от 11:00 ч. заповядайте на официалното откриване на медицинския център към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в гр. Сливница. Очакват ви специална програма с музика на сцена, забавления за деца, вкусна почерпка и много изненади. Присъстващите ще могат да участват в томбола за спечелване на пълен пакет за обхватно проследяване на бременността с включени необходимите прегледи и изследвания и цялостен пакет педиатрични грижи с включени прегледи и изследвания, подходящ за деца от 0 до 12 години. Заповядайте да отпразнуваме заедно откриването на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в гр. Сливница и да разгледате отвътре новия медицински център.

През юни медицинският ни център в гр. Сливница ще стартира с четири специализирани кабинета – АГ и репродуктивна медицина, педиатрия, ендокринология и болести на обмяната, кардиология и вътрешни болести, както и кабинети на общопрактикуващи лекари. Към центъра ще работи клинична лаборатория и сектор по образна диагностика с рентген. Целта ни е да предоставим качествени амбулаторни медицински грижи, прецизна профилактика и задълбочена диагностика на пациентите във всички възрастови групи от гр. Сливница и региона (Калотина, Драгоман, Брезник, Божурище и населените места около тях). Местоположението на медицинския център е на ул. Патриарх Евтимий 70 в реновираната сграда на бившия щаб на българската армия по пътя между гр. Сливница и с. Алдомировци (непосредствено до новоразкрития дом за възрастни хора „Св. Симеон“.) За точно местоположение, моля, вижте картата на гърба на тази брошура.

Висококвалифицираните специалисти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в гр. Сливница ще предоставят качествена профилактика, диагностика и медицински грижи с персонално внимание, отлична апаратура и комфортна атмосфера в следните направления:

 

Акушерство и гинекология: Гинекологични профилактични прегледи; Консултации при проблемно забременяване и инфертилитет; Семейно планиране; Проследяване на бременност по утвърдения алгоритъм на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, Консултации при нарушения в менструационния цикъл; Консултации при различни гинекологични оплаквания и необходимост от гинекологични оперативни интервенции; Терапия при менопауза.

 

Педиатрия:  Проследяване на развитието, профилактични прегледи и специализирани консултации – измерване тегло, ръст, физическо и нервнопсихическо развитие; Диагностика и извънболнично лечение на заболяванията във възраст 0-12 месеца; Назначаване на лабораторни изследвания в обем съобразно поставената предварителна диагноза  – хематологични, биохимични, микробиологични, паразитологични, серологични и др.; Контролни прегледи с цел проследяване състоянието на детето, на заболяването и ефекта от приложеното лечение; Амбулаторно проследяване на преждевременно родените деца (недоносени са всички деца, които са родени преди 37 гестационна седмица. Около 2% от тях са екстремно недоносени – родени преди 32 г. с.); Информация и съвети за рационално хранене на кърмачето и изключително кърмене, захранване на кърмачето и преходът от изцяло млечно хранене към въвеждане на немлечни храни.

 

Ендокринология: прегледи и консултации за диагностика и терапия на - захарен диабет – метаболитно заболяване, характеризиращо се с хипергликемия, която е резултат от нарушения в инсулиновата секреция, в инсулиновото действие или в двете заедно; хипотиреоидизъм – характеризира се с намалена секреция на тиреоидни хормони от щитовидната жлеза; хипертиреоидизъм – характеризира се с повишена продукция на тиреоидни хормони, водещи до тиреотоксикоза; метаболитен синдром – метаболитният синдром представлява комплекс от взаимно свързани рискови фактори за развитие на захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания. Тези рискови фактори включват дисгликемия, дислипидемия, артериална хипертония и висцерален тип затлъстяване; Нарушения във функциите на женските гонади; Нарушения и функции на мъжките гонади.

 

Кардиология и вътрешни болести: прегледи и консултации за диагностика и лечение на широк набор от оплаквания, свързани със сърдечно-съдовата система; клинични прегледи за установяване на текущото състояние; електрокардиограма на сърцето (ЕКГ); ехокардиография – ултразвуково изследване на сърцето и големите кръвоносни съдове; диагностика и назначаване на терапия при нарушения на кръвното налягане.

 

Клинична лаборатория: В партньорство с медико-диагностична лаборатория Цибалаб се предлагат извършване на изследване и анализ на широка гама от клинично – лабораторни показатели на биологични течности като кръв, урина, секрети и др. На регистратурата на лечебното заведение изследваните пациенти могат да получат потребителско име и парола за достъп за проверка лабораторните резултати онлайн.

 

Общопрактикуващи лекари – за цялостно проследяване на здравословния статус, задълбочена диагностика, назначаване на терапия и/или насочване към специализирани прегледи и изследвания при необходимост.

 

Очаквайте съвсем скоро в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в гр. Сливница:

Сектор по образна диагностика с рентген: За провеждане на широк набор от образни изследвания;

Договор с НЗОК за амбулаторни прегледи с направление за специалист;

Специалист по мамология и хирургия на гърда – за пълноценна диагностика на женското здраве и терапия при онкологични заболявания на млечна жлеза и гърда;

Специалисти по фетална медицина – за пълноценно проследяване на бременността с внимание върху развиващия се плод.

 

Телефон за контакт: +359 89 365 51 88

Местоположението на медицинския център е в реновираната сграда на бившия щаб на българската армия по пътя между гр. Сливница и с. Алдомировци (непосредствено до новоразкрития дом за възрастни хора „Св. Симеон“. Точна локация в Google Maps: https://goo.gl/maps/hQf2AhbvF9MfyJhX7

Новини