Безплатни прегледи за рак на гърдата при д-р Мариела Василева

Free Breast Cancer Exams (450 × 250 px)На 9 май (вторник) д-р Мариела Василева, специалист по профилактика и хирургия на гърда към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще консултира безплатно пациенти с рак на гърдата за възможностите за извършване на сентинелна биопсия, както и пациентки без доказано онкологично заболяване с цел обща профилактика на рака на гърдата. (свободните часове са ограничени и е необходимо предварително записване на тел. 02 920 09 01).

 

 

Какво представлява сентинелната биопсия:

Сентинелната дисекция/биопсия на лимфни възли е процедура, при която се идентифицират и премахват първите няколко (най-често между 1 и 3) лимфни възела по пътя на разпространение на раковите клетки в тялото. Сентинелната дисекция/биопсия е онкологично безопасна алтернатива на аксиларната дисекция на лимфни възли, при селектирани пациенти, и има значително по-малък риск от усложнения. Сентинелните лимфни възли се идентифицират, като преди операцията около тумора се инжектира специален колоид маркиран с технеций или флуоресцентно багрило, каквото е индоцианиновото зелено. Маркирането с друго багрило (за сега) не се е доказало, като достатъчно чувствително и не се препоръчва да се прилага самостоятелно. 

 

 

За качествена профилактика се запишете за безплатните консултации на 9 май (вторник) при д-р Мариела Василева на тел. 02 920 09 01.

Новини