Покана за XVII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

XVII Sofia Symposium 2023 - Ground Design 450x250На 24 и 25 ноември 2023 г. ще се проведе седемнадесетото издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина. И тази година престижното научно събитие се организира благодарение на съвместната работа на Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

 

Обновената заседателна залата на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще бъде домакин на тазгодишното издание, което през 2022 г. ще се проведе в обновен формат и нова изцяло практическа насоченост. И тазгодишното издание на Софийския симпозиум ще бъде с ограничен брой участници – 50 делегати.

 

XVII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина ще заложи на практическа и дискусионна част. Дискусионната част ще бъде разделена на пет тематични кръгли маси с обсъждане на дискутабилни теми („зa/pro” и “против/con”), в които два екипа от специалисти ще дискутират пред аудиторията от участници по една тема (виж програмата). Тематичните кръгове ще са:

- Асистирани репродуктивни технологии – АГ част;

- Асистирани репродуктивни технологии – ембриологична част;

- Майчино-фетална медицина;

- Оперативна гинекология (телемедицина с хирургия на живо);

- Акушерство.

 

В практическата част участниците ще се разделят на четири практически занимания на групи от по 10 участници с предварително записване, като един участник може да участва само в един workshop. За поредна година Софийския симпозиум по репродуктивна медицина ще предложи на предварително селектирани студенти по медицина в горен курс и млади специалисти - лекари, ембриолози и биолози иновативна практическа програма с възможност за участие в hands-on workshops в сферата на приложението на асистираните репродуктивни технологии, на феталната медицина, на акушерството и на ендоскопска хирургия и обиколки в лаборатории, родилни зала и операционни зали на Медицински комплекс “Д-р Щерев”.

 

Практическите занимания (hands on workshops) ще са областта на приложението на:

  • асистирани репродуктивни технологии в ембриологична и биологична част (пратическа разходка в инвитро лаборатория) – две групи от 5 души, общо 10 души с предварителна заявка във формата за регистрация)
  • феталната медицина (ултразвук във феталната медицина) – две групи от 5 души, общо 10 души предварителна заявка във формата за регистрация;
  • ендоскопската хирургия (практически занимания по оперативна гинекология) – две групи от 5 души, общо 10 души с предварителна заявка във формата за регистрация;
  • акушерство (практическа обиколка в родилни зали, зали за оперативно родоразрешение, родилен стационар – две групи по 10 души, общо 20 души с предварителна заявка във формата за регистрация.

С новия формат на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина ще бъде продължена успешната седемнадесетгодишна традиция, наложила това научно събитие като един от най-авторитетните форуми по АГ и репродуктивна медицина, но вече с изцяло практическа насоченост. Вярваме, че Софийския симпозиум по репродуктивна медицина ще продължи да бъде място за обучение, колаборация и обмяна на опит между водещите авторитети и млади специалисти на национално и световно ниво.

 

За поредна година организаторите на Софийския симпозиум в подкрепа на научното и кариерно развитие на бъдещите медици и младите специалисти, обявяват три парични стипендии - една от 500 лв. и две по 250 лв. Стипендиите ще бъдат чрез жребий в края на събитието. Право да участват за стипендиите ще имат само колегите, които присъстват в залата по време на жребия и са дали своята обратна връзка в специална анкета за всички сесии от програмата.

 

Подробности за предварителната научна програма, таксите за участие, указания за регистрация, както и информация за контакт, ще намерите на следния линк: Invitation Delegates XVII Sofia Symposium 2023_sm

 

Проф. Станимир Кюркчиев                                                                         
Председател на  
„Институт по репродуктивно здраве“  

Проф. Атанас Щерев
Председател на
Организационния комитет

Новини