Медицински комплекс „Д-р Щерев“ подкрепя кампанията „Направи го сега“

shterev_450x250Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се включи в кампанията „Направи го сега“ на ДНК (Движение за национална кауза), която цели да насърчи по-ранното раждане при двойките и семействата, които обмислят отлагане на създаването на потомство. Във фокуса на кампанията е късното решение за създаване на дете, а това е общоевропейска тенденция, от която България не прави изключение. Екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се присъединява към кампанията, защото репродуктивните специалисти в болницата всекидневно се сблъскват с усложненията при зачеването, износването и раждането, до които отлагането на бебето води.

Кампанията
ДНК ще поеме издръжката за първата година от раждането на 20 бебета, които ще получат „ДНК пакет“. Пакетът за всяко от 20-те деца ще включва най-необходимото за отглеждането му през първите 12 месеца – пелени, храна, козметика, аксесоари, дрехи, бебешка количка и играчки. А благодарение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ към него ще бъде включен и педиатричен пакет за една календарна година, защото добрата медицинска грижа е едно от най-важните неща за правилно развитие на бебетата и малките деца. Педиатричният пакет включва 12 прегледа и определени медицински изследвания и може да се използва за планирани посещения при лекар или при внезапно възникнал проблем.

Кой може да участва?
В кампанията могат да участват всички двойки и семейства, които очакват дете, заченато между 1 март и 31 декември 2019 г. Единственото условие е да се регистрират ТУК и да изпратят личната си история. „От всички грамотно и смислено написани, най-вълнуващи лични истории при регистриране, ще изберем тези на 20 семейства, които ще получат издръжка за една година напред на своето дете“, обявиха организаторите на кампанията „Направи го сега“. Тегленето на победителите ще се извърши на лотариен принцип в присъствието на нотариус.

Новини