На Благовещение се поздравяваме с над 11 000 деца от асистирана репродукция

20220325 Blagoveshtenie 450x25011 235 деца е създал екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев" чрез методите на асистираната репродукция за цялата си история. Това са всички родени деца от първото инвитро бебе до 28 февруари 2022 г. Това е празничната статистика, с която отбелязваме празника на болницата Благовещение. 11 586 пък са вече бебетата, родени в откритото през 2006 г. родилно отделение до 28 февруари 2022 г.

В края на '80-те години на ХХ век проф. Атанас Щерев поставя началото на революционната за страната инвитро технология, а днес в създадената от него болница работят 7 АГ репродуктивни специалисти и още десетки акушер-гинеколози, младши лекари, ембриолози, биолози и други медицински специалисти. Преди година неонатологичното отделение на болницата повиши нивото си на работа и вече 12 месеца в него се лекуват и недоносени новородени. Това дава спокойствие на пациентите, че ще получат комплексна грижа – от първото посещение в кабинета на лекаря, през цялото проследяване на бременността, раждането в модерни условия и най-добрата грижа за майката и новороденото. 

В Медицински комплекс „Д-р Щерев" се гордеем и с най-голям процент естествени раждания сред всички големи болници в страната. Процентът им е около 70%, като стремежът на екипа е той да е още по-висок. Причината за това е доказаната по-висока безопасност на вагиналното раждане, когато липсват медицински индикации за секцио. В болницата подкрепят усилията си с добра подготовка на бъдещите майки и съвременни методи за обезболяване, предоставяни от голям екип квалифицирани анестезиолози.

Честит празник на благата вест!
Пожелаваме си още повече здрави бебета и щастливи семейства!

Новини