Проф. Тимева, доц. Милачич и д-р Генкова показаха на студенти миналото, настоящето и бъдещето на асистираната репродукция

20220526 Тимева студенти 450х250"Асистираната репродукция: Минало, настояще, бъдеще" - това беше темата на уъркшоп за студенти, състоял се преди броени в Медицински комплекс "Д-р Щерев". Водещи на практическото занимание бяха завеждащият отделението по асистирана репродукция проф. д-р Таня Тимева, ръководителят на инвитро лабораторията и андрологичния сектор доц. Таня Милачич и младши лекар д-р Кристина Генкова. Уършопът беше част от конгреса ICMS (International Congress of Medical Sciences) на Асоциацията на студентите-медици в България (АСМБ). Медицински комплекс "Д-р Щерев" традиционно участва с научни и практически занимания в събитието, като до сега в програмата му са се включвали завеждащият сектора по фетална медицина доц. Петя Чавеева и доц. Таня Милачич.

"Научихме и практически опитахме някои от стъпките в асистираната репродукция. Проф. Тимева, д-р Генкова и доц. Милачич бяха много отзивчиви и внимателни", споделиха учасниците в уъркшопа, провел се в реална среда - залите и манипулационните на болницата. За студентите да се докоснат до практическия аспект на медицината е безценна възможност, а екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" постоянно инвестира в предаване на знания и опит на следващите поколения. Затова и в болницата през годините са се обучавали и продължават да трупат знания и умения десетки младши лекари, голяма част от които след взимане на изпита си за специалност остават като акушер-гинеколози в различните направления на работа на болницата.

Новини