Процедури за стагане на тазово дъно със стол EMSELLA

chair_Emsella_websiteМедицински комплекс „Д-р Щерев“ се утвърди като водещия родилен дом за раждане по естествените родови пътища. За изминалите три години при нас са проведени 2500 вагинални раждания или общо 70% от всички родоразрешения в нашето родилно отделение. В грижа за доверилите ни се пациенти ние разширява своите медицински услуги в периода на следродилно възстановяване. От месец септември 2022 г. всички жени, родили по естествен механизъм (т.нар. нормално раждане), както и всички нуждаещи се жени и мъже, могат профилактично или при вече налични оплаквания да се възползват от процедури чрез специализиран стол за стягане на тазово дъно EMSELLA BTL. Специално за тях създадохме специален кът в болницата ни, където всички желаещи могат да провеждат в спокойна и уютна атмосфера процедури със специализирания стол.

 

За какво се използва EMSELLA BTL:

Това е революционен нехирургичен метод за лечение на уринарната инконтиненция. Напълно безболезнена процедура, при която пациентите остават със своите дрехи. След няколко процедури се висока удовлетвореност на пациентите – при около  95% от възползвалите се пациенти се наблюдава подобрение.  Процедурите стимулират всички мускули на тазовото дъно и сенаблюдава  бърз ефект. Очаквайте скоро специална подсекция за стол EMSELLA на сайта на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в секция ПРЕГЛЕД (КАБИНЕТИ).

 

Какво представлява EMSELLA BTL:

EMSELLA представлява високотехнологичен “стол”, на който пациентът сяда, а чрез контролна конзола се управляват функциите и силата на интензитета на импулсите. EMSELLA е базиран на фокусирана електромагнитна технология (HIFEM) за стимулиране и възстановяване на нервно- мускулния контрол на дълбоките мускули на тазовото дъно. Методът е революционен и се базира на стимулиране и рехабилитация на тазовото дъно на жените с мощни магнитни импулси, които предизвикват стягане на мускулатурата и сфинктера на пикочния мехур, които са отслабнали и основна причина за инконтиненцията. Конзолата генерира магнитно поле с  голяма мощност  – около 2 Tesla (колкото при съвременния ядрено-магнитен резонанс), което позволява проникване на магнитните импулси в дълбочина. Процедурата е изключително щадяща за пациентите като по време на сеансите ще усетите приятно масажиране и тонизиране на тазовото дъно. Не се изисква никаква специална подготовка, а необходимо е да седнете с ежедневните си дрехи, без дори да се събличате, удобно на стола за около 30 мин.

 

Как работи технологията EMSELLA BTL:

Може да гледате видео тук: https://www.youtube.com/watch?v=2HLEVkT1LUU

 

За кого са препоръчителни процедурите с EMSELLA BTL:

 • всички пациентки на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които са преминали през т.нар. нормално раждане – извършването на процедури е с профилактична цел или при вече налични оплаквания;
 • жени, които вече имат оплаквания от уринарна инконтиненция без значение от възрастта;
 • мъже, които имат оплаквания от уринарна инконтиненция без значение от възрастта.

   

   

   

  Каква е цената за провеждане на процедури с EMSELLA BTL:

 • Фокусирана електромагнитна терапия със стол Emsella - единична процедура - 120,00 лв.

 • Пакет Стандарт  фокусирана електромагнитна терапия със стол Emsella след раждане  - три процедури - 288,00 лв.

 • Пакет Разширен  фокусирана електромагнитна терапия  със стол Emsella след раждане - шест процедури - 540,00 лв.

 • Пакет Оптимален  фокусирана електромагнитна терапия със стол Emsella  след раждане - девет процедури - 756,00 лв.

 • Пакет Стандарт  фокусирана електромагнитна терапия със стол Emsella  - три процедури - 306,00 лв.

 • Пакет Разширен  фокусирана електромагнитна терапия  със стол Emsella - шест процедури - 576,00 лв.

 • Пакет Оптимален  фокусирана електромагнитна терапия със стол Emsella  - девет процедури - 810,00 лв.

 •  

 • Какво е необходимо, за да се възползвате от процедурата:

 • Предварително запазване на час за процедурата чрез Контактния ни център на тел. 02 920 09 01 или чрез онлайн формата за записване тук: https://shterevhospital.com/za-nas/zapishi-chas  

   

  Какво е необходимо при посещение със запазен час за процедура:

 • При закупуване на пакет: При първо посещение при желание да закупите пакет за няколко процедури е необходимо да минете на касата на болницата и да заявите и заплатите своя пакет. След това е необходимо да се регистрирате на регистратурата на болницата, след което ще бъдете насочени към специалния кът със стол EMSELLA BTL и ще бъдете посрещната от младши лекар, който ще ви съдейства за провеждане на процедурата. Преди първата ви процедура ще бъдете поканена да прочетете и подпишете информирано съгласие. Целия процес на подготовка и извършване на процедурата продължава около 40 минути. След процедурата и при повторно посещение не е необходимо да минавате на касата на болницата, използването на вашите процедури се отчита автоматично. Ако желаете да направите справка колко процедури сте извършили и колко остават във вашия пакет към конкретна дата, може да я поискате на касата на болницата.

   

 • При заплащане на единична процедура: Да се регистрирате на регистратурата на болницата, след което ще бъдете насочени към специалния кът със стол EMSELLA BTL и ще бъдете посрещната от младши лекар, който ще ви съдейства за провеждане на процедурата. Преди първата ви процедура ще бъдете поканена да прочетете и подпишете информирано съгласие. Целия процес на подготовка и извършване на процедурата продължава около 40 минути. След приключване на процедурата е необходимо да минете през касата на болницата за нейното заплащане.

 

 

Какви са предварителните препоръки преди процедура с EMSELLA BTL:

Свободно, удобно облекло при посещението, за да постигнете най-добро позициониране по време на лечението. Избягвайте да носите дрехи, които съдържат метал в близост до третираната зона. Молим, избягвайте използването на тампони или превръзки. Лечението по време на менструация е противопоказано. Молим, да премахнете всички бижута или пиърсинги по време на лечението. Използването на електронни устройства (включително мобилни телефони) не се препоръчва по време на лечението.

 

Какви са противопоказанията за провеждане на процедура с EMSELLA BTL:

 • Бременност, ранен следродилен период и менструация. Кърменето е относително противопоказание.
 • Електронни импланти (като сърдечни пейсмейкъри, дефибрилатори и невростимулатори и др.)
 • Метални импланти (включително вътрематочни спирали)
 • Помпи за лекарства (напр. инсулинова помпа)
 • Злокачествено заболяване.
 • Белодробна недостатъчност.
 • Сърдечно-съдови заболявания.
 • Антикоагулантна терапия.
 • Заразна кожна болест.
 • Повишена телесна температура.

 

Запишете своя час за процедура за стягане на тазово дъно с EMSELLA BTL на тел. 02 920 09 01 или чрез онлайн формата за записване тук: https://shterevhospital.com/za-nas/zapishi-chas  

Новини