Ива Колева

Ива Колева

Длъжност
Биолог в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Контакти
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
ул. „Христо Благоев“ №25-31, ж.к. „Разсадника“, гр. София
02 920 0901

Ива Колева работи като биолог в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 2009 г.

Образование
Ива Колева завършва средно образование в 22 СОУ „Г. С. Раковски” през 2003 г. с профил „Биология и здравно образование”. Придобива бакалавърска степен по „Биология и химия” в СУ „Св. Климент Охридски”, а впоследствие завършва магистратура по „Клетъчна биология и патология” в Софийски университет през 2009 г. Защитава дипломна работа на тема „Анализ на действието на хормонални контрацептиви, анаболни стероиди и дексаметазон върху репродуктивната система” към секция „Криобиология на гаметите” при ИБИР – БАН.

Научни публикации
Колева И., Милачич Т., Андреева П., Ганева Г., Щерев А.
Възрастово съотношение на жените за интраутеринна инсеминация преди и след въвеждане на „Фонд за асистирана репродукция”.  сп. „Репродуктивно здраве”, бр. 19/2011, стр. 24

Членство в съсловни организации

Член на БАСРЗ (Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве) от 2009 г.
Член на ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology).

Основните й научни интереси са в областта на обработката на сперматозоиди за инсеминация и други АРТ процедури.

Видео: Нашите биолози и ембриолози

Гледайте емоционалния разказ за отговорната и вдъхновяваща професия на "композиторите" на радостта или биолозите и ембриолозите на Медицински комплекс "Д-р Щерев".

Видео: Благовещение при нас

Гледайте един емоционален разказ за празника, в който са отразени прекрасните чувства на нашите лекари, ембриолози, биолози и акушерки при срещата с малките слънчица, на които са помогнали да се появят на бял свят. Благодарим на нашите пациенти за искрените поздрави от сърце, които отправиха към нашите специалисти!

Видео: История на инвитрото в България

Гледайте емоционалния разказ на проф. Атанас Щерев и представители на екипа на Медицински комплекс "Д-р Щерев" за развитието на инвитро методиката в България.

Ембриолози и биолози