Новини

 • Видео: "Здраве за татковци" - представяне на андрологичния и семинологичния ни сектор

  Видео: "Здраве за татковци" - представяне на андрологичния и семинологичния ни сектор

  Всички знаем колко е важна мама за създаването на новия живот, но не бива да подценяваме и ролята на тате. Причините за проблемно забременяване най-често могат да се търсят поравно в двамата партньори. В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ обръщаме сериозно внимание на репродуктивното здраве на бъдещите татковци. Затова решихме да направим специално видео за нашия андрологичен сектор и семинологичната ни лаборатория, в които нашите андролози и биолози-семинолози прилагат водещите методи и процедури за повлияване на т.нар. мъжки фактор при безплодие. Вижте кои са те от разказите на д-р Юрий Бъчваров и биолог Десислава Дюлгерова.

  Прочетете повече

 • Видове диагнози при безплодие при мъжа

  Видове диагнози при безплодие при мъжа

  Съвременната репродуктивна медицина показва, че половината от причините за безплодието при двойките се дължат на т.нар. мъжки фактор. Дали поради това, че в близкото минало репродуктивните проблеми при мъжете са били тема табу, или затова, че съвременните методи за диагностика и лечение много по-често са в състояние да потърсят и намерят причината при „Аполон“, е добре да знаем как се диагностицира мъжкият стерилитет и какви са основните заключения, които могат да се поставят на база на резултатите от спермалните анализи (спермограма).

  Прочетете повече

 • Кога е време да посетим репродуктивния специалист?

  Кога е време да посетим репродуктивния специалист?

  Въпреки налаганите с години разбирания, репродуктивните проблеми засягат в еднаква степен и жените, и мъжете. Обикновено в 40% от случаите проблемите са при жената, 40% - при мъжа, а при 20% той е комбиниран. В около 10% от случаите пък не се открива причина за ненастъпване на бременност при всяка от страните.

  Прочетете повече

 • Споделете ни Вашето мнение

  Споделете ни Вашето мнение

  Скъпи приятели, Благодарим Ви, че не забравяте да изразите признателността си към екипа ни! Помогнете ни да попълним секцията с мнения на пациенти на нашата интернет страница.

  Прочетете повече

 • Съвети при подготовка за забременяване и опити за зачеване

  Съвети при подготовка за забременяване и опити за зачеване

  Понякога създаването на нов живот се случва спонтанно и единствената лекарска намеса е по време на проследяването на бременността и успешното раждане на здраво и пухкаво бебче. Но ако то все не идва, това не означава непременно, че двойката има репродуктивен проблем. Понякога е нужно малко – като подготовка на организма за зачеване и следване на специални стъпки, които да доведат двойката до заветните две чертички. Вижте нашите съвети за подготовка и опити за зачеване...

  Прочетете повече

 • Доц. Таня Тимева беше отличена от Община Велинград

  Доц. Таня Тимева беше отличена от Община Велинград

  На Бабинден медицинският директор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ доц. Таня Тимева получи много специална награда от Община Велинград. Тя беше обявена за „Най-добър акушер-гинеколог за България и за Велинград за 2017 г.“. Доц. Тимева се включи в празника на акушерките и акушер-гинеколозите в града и поздрави всички присъстващи, сред които и много пациенти на нашата болница, носещи на ръце сбъднатите си мечти – своите така желани и чакани дечица.

  Прочетете повече

 • Запис на дискусия на живо: Всичко за раждането – пътеводител на раждащата жена (текст)

  Запис на дискусия на живо: Всичко за раждането – пътеводител на раждащата жена (текст)

  За тези от вас, които не можаха да проследяват живото ни предаване на тема „Всичко за раждането – пътеводител на раждащата жена“, предлагаме текст на целия разговор с д-р Гинка Ганева, завеждащ Родилно отделение, и д-р Мариян Александров, завеждащ Родилна зала и Оперативен блок в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Прочетете как бъдещите майки могат да различат различните видове контракции, как да се подготвят за предстоящото им раждане и какво мотивира акушер-гинеколозите да са част от най-голямата магия в човешкия живот, а именно раждането.

  Прочетете повече

 • Клип "Благодарим ви!"

  Клип "Благодарим ви!"

  Понякога всичко, което имаме да кажем, е едно голямо благодаря. Благодарим ви, че вече 30 години ни се доверявате да застанем до вас по пътя към мечтаното бебе! Поздравяваме ви с този клип, в който вложихме цялата си любов и позитивна енергия.

  Прочетете повече

 • Доц. Таня Тимева с награда от община Велинград

  Доц. Таня Тимева с награда от община Велинград

  Горди сме да ви съобщим, че доц. Таня Тимева от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще бъде наградена на 21 януари (неделя) по случай Бабинден и Деня на родилната помощ за „Най-добър акушер-гинеколог за България и за Велинград за 2017 г.“

  Прочетете повече

 • Видео: Представяне на Неонатологичното ни отделение

  Видео: Представяне на Неонатологичното ни отделение

  Няма по-подходящ момент от началото на годината да насочим поглед към специалистите, които първи посрещат в ръцете си новия живот. Гледайте едно прочувствено видео за специалистите в Неонатологичното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

  Прочетете повече