package_delivery

Какво включва пакетът за раждане при нас - акценти

По време на възстановяването си всяка родилка получава 24-часова медицинска грижа от специализиран персонал в уютна атмосфера, оборудвана с всички необходими консумативи. 

Ние знаем, че първата среща с вашето бебе поставя началото на едно вълнуващо пътешествие. За да изпълним този миг със спокойствие и уют, създадохме родилно отделение, в което майките плавно поемат задълженията си и започват да дават най-важното на своето бебе – грижа и любов.

Д-р Гинка Ганева: „‘Багажът‘ за родилното ни отделение задължително включва спокойствието на бъдещата майка и радостта от първата среща с нейното бебе“

Какво включва пакетът за раждане при нас

Медицински грижи за подготовка и извършване на раждането
Раждането в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е гарантирано не само от прецизното и детайлно проследяване на всяка една бременност, но и от набора от задължителни медицински грижи, които подготвят бременната жена за предстоящото раждане. Тези грижи включват:

• Консултация с интернист/кардиолог, включваща ЕКГ (електрокардиограма) преди раждането – обичайно се извърша около месец преди очакваната дата на раждането с цел предварително запознаване на екипа с всеки детайл от майчиното здраве (молим ви, обърнете внимание, че ще бъдете консултирани и от анестезиолог, като услугата за този вид специалист се заплаща 50 лв.);

• Гинекологичен преглед, диагностичен ултразвук и мониторинг на детски сърдечни тонове в деня на постъпването;

• Раждане – нормално или с цезарово сечение в зависимост от медицинските индикации;

• Обезболяване на раждането, ако това е необходимо или желано от майката;

• Инжекция на Rh имуноглобулин (при необходимост);

• Присъствие на бащата или придружител (дула) по време на раждането, при възможност и след задължително предварително информиране и разрешение от медицинския екип и лекаря, който ще води раждането;

• Всекидневни медицински визитации и проследяване на възстановяването на родилката от акушер-гинеколог през послеродовия престой.

Научете как протича нормалното раждане и прочетете повече за цезаровото сечение в Медицински комплекс „Д-р Щерев“! Изберете лекаря, който ще ви помогне да поемете в ръцете си новороденото си бебе! Запознайте се с нашите специалисти тук или си запишете час за консултация на 02/9200901! Можете да запишете час за преглед и чрез нашия уебсайт, публичния ни канал във Viber и с лично съобщение до официалната ни фейсбук страница.

Следродилен комфорт за майката
В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ знаем, че първите дни от срещата с вашето новородено бебе поставят началото на едно вълнуващо пътешествие. За да изпълним първите мигове със спокойствие и уют, ние създадохме родилно отделение, в което майките плавно да поемат задълженията си и да започнат да дават най-важното на своите бебета – грижа и любов. Послеродовият престой в лечебното заведение продължава до 5 леглодни, а всички стаи са оборудвани със:

• Самостоятелен санитарен възел (баня и тоалетна);

• Болнична повиквателна система за сигнализация към дежурния медицински персонал;

• Закуска, обяд и вечеря по избор от меню и съобразени с индивидуалните потребности на всяка родилка;

• Климатик;

• Хладилник;

• Телевизор с кабелна телевизия;

• Неограничен безжичен интернет;

• Спално бельо, хавлии, халат.

По време на възстановяването си всяка родилка получава 24-часова медицинска грижа от специализиран персонал – лекари, акушери и други. Ние знаем, че първите дни след раждането са изпълнени не само с радост, но и с много стрес, поради което при желание всяка пациентка може да се възползва от консултация с психолог. Предлагаме обучение и съвети за по-ефективно естествено хранене на новороденото, както и първи грижи за пъпчето и деликатната му кожа.

Запишете се за Ден на отворените врати в родилно отделение, за да разгледате стаите за възстановяване на майките и условията, в която Медицински комплекс „Д-р Щерев“ посреща новия живот! Заявете своето участие в инициативата на 02/9200901!

Медицински грижи за новороденото:
Най-важното причина нашите пациенти да прекрачват прага на родилното ни отделение е тяхното новородено. След добре проследената бременност, първите дни от неговия живот са тези, които поставят здравата основа на едно пълноценно развитие. За да му осигурим тази основа, в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлагаме набор от медицински грижи за всяко бебе, родено в нашата болница, включващи:

• Оценка на състоянието след раждането по скалата на АПГАР;

• Обстоен преглед от неонатолог в родилна зала;

• Всекидневен лекарски преглед от педиатър по време на престоя;

• Изследване на вродени метаболитни заболявания (скрининг за фенилкетонурия
и хипотиреоза);

• Първи имунизации съгласно националния имунизационния календар на България (ваксини срещу хепатит В и туберкулоза).

Вашето бебе ще получи професионална грижа от ръцете на висококвалифицирани акушерки, а при нужда ще бъде обгрижвано в кувьоз. На новородените се извършва и специализиран слухов скрининг след подписване на специална декларация от страна на майката.

Всяко новородено, поело си първа глътка въздух в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, през престоя си в лечебното заведение получава нужните му еднократни пелени (памперси), бебешко спално бельо и завивки, дрешки, шишета и биберони, козметика без съдържание на оцветители, консерванти и други компоненти, причиняващи алергични реакции. При необходимост и медицински индикации новороденото може да бъде оводнявано и дохранвано с адаптирано мляко. В грижата за най-малките ни пациенти е включен всекидневен хигиенен тоалет, включващ баня, обработка на пъпчето, грижа за кожата, очите и ушите, смяна на пелени. Бебетата в нашето родилно отделение са под 24-часова медицинска грижа от лекар, акушерки и друг персонал.

Видео: Разходка в родилното ни отделение

За онези от вас, които нямат търпение или време да се включат в Дните на отворените врати в Медицински комплекс "Д-р Щерев" сме подготвили една интересна видео разходка в Родилното ни отделение с водещ прекрасната Евелина Павлова. Гледайте видеото със звук и вижте всички важни стъпки, през които преминава една майка със своето бебе в нашия родилен дом.
P.S. Ще видите и един един кът, който е подготвен специално за татковци.

Медицински комплекс "Д-р Щерев" е партньор в дейностите по провеждане на масов неонатален слухов скрининг с цел ранно откриване и навременна интервенция при увреждане на слуха при новородени. Изследването се извършва съгласно договор с Министерство на здравеопазването за участие в Националната програма за подобряване на майчиното и детско здраве за програмен период 2021-2030 г.

Видео: Родилно отделение

Раждането е тайнство, чудо, мисия! Така го възприемат акушер-гинеколозите от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които разказват в специалния ни видеоклип какво е усещането да поемеш новия живот в ръцете си и да чуеш първото изплакване на току-що родено бебе.

Какво включва пакетът за раждане при нас - обобщение

Ние знаем, че първата среща с вашето бебе поставя началото на едно вълнуващо пътешествие. За да изпълним този миг със спокойствие и уют, създадохме родилно отделение, в което майките плавно поемат задълженията си и започват да дават най-важното на своето бебе – грижа и любов. Раждането в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е гарантирано не само от прецизното и детайлно проследяване на всяка една бременност, но и от набора от задължителни медицински грижи, които подготвят бременната жена. Послеродовият престой на майките е фокусиран върху тяхното възстановяване и възстановяването на способността им да се грижат за своето вече нараснало семейство. А най-малките ни пациенти получават здрава основа за пълноценно развитие.