Безплатни процедури за жени, родили по естествен път в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

BTL-Emsella-450x250Като водещия родилен дом за раждане по естествените родови пътища Медицински комплекс „Д-р Щерев“ разширява своята грижа за доверилите ни се пациенти за периода на следродилно възстановяване. През месец юли 2022 г. всички жени, родили при нас по естествен механизъм (т.нар. нормално раждане) могат да се възползват напълно безплатно от процедури чрез специализиран стол за стягане на тазово дъно EMSELLA BTL.


За какво се използва EMSELLA BTL:

Революционен нехирургичен метод за лечение на уринарната инконтиненция Напълно безболезнена процедура, при която пациентите остават със своите дрехи. Висока удовлетвореност на пациентите- 95%.  Стимулират се всички мускули на тазовото дъно.  Бърз ефект.


Какво представлява EMSELLA BTL:

EMSELLA представлява високотехнологичен “стол”, на който пациентът сяда, а чрез контролна конзола се управляват функциите и силата на интензитета на импулсите. EMSELLA е базиран на фокусирана електромагнитна технология (HIFEM) за стимулиране и възстановяване на нервно- мускулния контрол на дълбоките мускули на тазовото дъно. Методът е революционен и се базира на стимулиране и рехабилитация на тазовото дъно на жените с мощни магнитни импулси, които предизвикват стягане на мускулатурата и сфинктера на пикочния мехур, които са отслабнали и основна причина за инконтиненцията. Конзолата генерира магнитно поле с  голяма мощност  – около 2 Tesla (колкото при съвременния ядрено-магнитен резонанс), което позволява проникване на магнитните импулси в дълбочина. Процедурата е изключително щадяща за пациентите като по време на сеансите ще усетите приятно масажиране и тонизиране на тазовото дъно. Не се изисква никаква специална подготовка, а необходимо е да седнете с ежедневните си дрехи, без дори да се събличате, удобно на стола за около 30 мин.


Как работи технологията EMSELLA BTL:

Може да гледате видео тук.


Кой може да се възползва от безплатните процедури:

Пациенти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ родили чрез естествено раждане в болницата.


Какво е необходимо, за да се възползвате от процедурата:

Предварително запазване на час за процедурата чрез Контактния ни център на тел. 02 920 09 01 или чрез онлайн формата за записване ТУК. 


Какво е необходимо при посещение със запазен час за процедура:

Да се регистрирате на регистратурата на болницата, след което ще бъдете насочени към 8-мия етаж на болницата и ще бъдете посрещната от д-р Александър Бояджиев и д-р Тоня Наюф. Преди процедурата ще бъдете поканена да прочетете и подпишете информирано съгласие. Целия процес на подготовка и извършване на процедурата продължава около 40 минути.


Какви са предварителните препоръки преди процедура с EMSELLA BTL:

Свободно, удобно облекло при посещението, за да постигнете най-добро позициониране по време на лечението. Избягвайте да носите дрехи, които съдържат метал в близост до третираната зона. Молим, избягвайте използването на тампони или превръзки. Лечението по време на менструация е противопоказано. Молим, да премахнете всички бижута или пиърсинги по време на лечението. Използването на електронни устройства (включително мобилни телефони) не се препоръчва по време на лечението.


Какви са противопоказанията за провеждане на процедура с EMSELLA BTL:

  • Бременност, ранен следродилен период и менструация. Кърменето е относително противопоказание.
  • Електронни импланти (като сърдечни пейсмейкъри, дефибрилатори и невростимулатори и др.)
  • Метални импланти (включително вътрематочни спирали)
  • Помпи за лекарства (напр. инсулинова помпа)
  • Злокачествено заболяване.
  • Белодробна недостатъчност.
  • Сърдечно-съдови заболявания.
  • Антикоагулантна терапия.
  • Заразна кожна болест.
  • Повишена телесна температура.


Запишете своя час за безплатна процедура за стягане на тазово дъно с EMSELLA BTL на тел. 02 920 09 01 или чрез онлайн формата за записване ТУК
   

Новини